Otvoreno pismo Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću

Uvaženi predsjedniče Opštine Nikšić gospodine Kovačeviću, 

Poštujući tugu i bol porodica nastradalih u stravičnom zločinu na Cetinju, ali i patnju i dane žalosti cijele Crne Gore, nijesmo Vam se htjeli obraćati do danas. 

Danas od Vas tražimo da po hitnoj proceduri smijenite svog savjetnika za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljana Mijuškovića zbog, nehumanih, neetičnih i nadasve nečovječnih komentara objavljenih na društvenim mrežama, a povodom događaja na Cetinju. 

Ne želeći bilo kakvo profiterstvo nad tugom i bolom, ne generalizujemo krivicu, niti za ovakav stav optužujemo bilo koju grupaciju kojoj Mijušković pripada, pa ni Vas kao njegovog pretpostavljenog. Ali tražimo od Vas da zarad, nezapamćene tragedije, njenih žrtava i bola kompletne Crne Gore, svojim gestom pokažete da osuđujete takve istupe, ma od koga dolazili, pa i od Vaših najbližih saradnika.

Možda ćete reći da je Mijušković svoj komentar obrazložio i da nije imao zlu namjeru, ali znajte u to niko ne vjeruje. Nemuštim obraćanjem pokušao se opravdati, iznoseći da njemu neko crta metu. Potpuno marginalna osoba došla je u žižu javnosti svojim bolesnim komentarom, prije čega ga niko nije ni primjećivao niti komentarisao. Sam sebi je nacrtao metu, ali metu prezira i osude.

Zbog svega navedenog, zahtijevamo od Vas hitnu reakciju i smjenu pomenutog.

S poštovanjem,

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član