Otvoreno pismo Kluba odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“ odbornicima Skupštine opštine Herceg Novi

Poštovane kolege odbornici,

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi bili ste svjedoci našeg nastojanja da konstruktivno doprinesemo radu ovog najvećeg predstavničkog doma građana Herceg Novog.

To smo pokazali, prije svega, kroz raspravu, predloge i amandmane na budžet Opštine Herceg Novi za 2023. godinu i u konačnom, glasanjem za njega, svjesni svih mana tog akta ali sa željom da lokalna samouprava neometano može da funkcioniše.

Poštovane kolege, svjesni smo vaše partijske odgovornosti i discipline koju iskazujete kroz glasanje za ponuđene predloge. Ali, ne možemo da razumijemo da ste dozvolili da se nakon rasprave i usvojenih amandmana na predlog odluke o izmjenama Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite, a na zahtjev predsjednika Opštine ova tačka usvojenog dnevnog reda u tom momentu povuče.

Zašto? Predsjednik Skupštine je prihvatio zahtjev predsjednika Opštine koji vjerovatno usvojene amandmane shvata kao dodatni trošak Opštine.

Zar je želja da se pomogne roditeljima novorođene djece na adekvatan način trošak? Koji su to zapravo onda naši prioriteti?

Nakon što je saopšteno da se povuče predložena Odluka sa usvojenim amandmanima, Klub odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“ napustio je skupštinsko zasijedanje. Doživjeli smo ovaj potez kao akt pravnog nasilja i manipulacijom odbornicima koji su, iz političkih razloga, primorani da sve što dolazi od predsjednika Opštine prihvataju bez rezerve.

Sigurni smo da ne mislite tako. Međusobno se dobro poznajemo. Političke razlike ne smiju da budu iznad interesa Herceg Novog i njegovih građana.

Još uvijek mislimo da, iako se politički po mnogo čemu ne slažemo, veže nas želja za napredak i dobrobit Herceg Novog.

Moramo da pohvalimo principijelni stav Novske liste. Čvrsto i nepokolebljivo nijesu htjeli da učestvuju u donošenju odluke kojom bi jedna nestranačka ličnost, stručna i dokazana na svojoj odgovornoj funkciji bila smijenjena.

Time su pokazali da im je važnija stručnost od politike.

Nadamo se, poštovane kolege odbornici, da ćete dobro razmisliti o odlukama koje donosite i glasati u interesu Herceg Novog i njegovih građana. Time nećete uticati na svoje političko opredjeljenje a svima će nam biti bolje.

Herceg Novi to zaslužuje!

Klub odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član