OO DPS Tivat: Zloupotrebu vlasti građani Tivta nisu zaslužili, ali prije svega je nisu ni glasali

Poštovani građani Tivta,

Svjedoci ste kako posljednjih nekoliko saopštenja i izjava predstavnika novoizabrane lokalne vlasti u Tivtu koje najbolje pokazuje konfuziji koja vlada u redovima novoformirane vlasti. Tako posljednja šarada predsjednika Skupštine opštine Tivat kojom se otvoreno umiješao u vršenje izvršne vlasti, predstavlja otvoreno kršenje najvišeg pravnog akta. Kao konstruktivna opozicija podsjećamo ih na član 11 Ustava Crne Gore gdje je, između ostalog, jasno definisano da je “Vlast uređena po načelu podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku. Zakonodavnu vlast vrši Skupština, izvršnu vlast vrši Vlada, a sudsku sud. Vlast je ograničena Ustavom i zakonom.”

Naime, već sada je vidljivo da, od prevelike želje za vlašću, svi subjekti novoizabrane vlasti sve rade i svakome se miješaju u posao, pod izgovorom člana 3 njihovog potpisanog koalicionog sporazuma gdje navode da se “potpisnice Sporazuma obavezuju na otvorenu saradnju, međusobno uvažavanje i poštovanje koalicionih partnera i zajedničkih dogovora, punu međusobnu informisanost i transparentan rad”. Iz svega ovoga proizilazi da se ne zna ko će šta tačno raditi i upućuje na haotične odnose unutar koalicije. To svakako proizvodi i haos u Opštini. Dodatno, zaključuje se da će se zakonodavna/normativna vlast miješati u vršenju izvršne vlasti i obrnuto, a sve navodno u korist građana Tivta i poštovanje koalicionih partnera.

Smatramo da ovakvu zloupotrebu vlasti građani Tivta nisu zaslužili, ali prije svega je nisu ni glasali. Na ovaj način krši se Ustav Crne Gore, Statut Opštine Tivat kao i svi ostali zakoni koji se tiču raspodijele vlasti i poslova. Potpuno je nelegitimno, bespotrebno i krajnje neprofesionalno da predstavnik zakonodavne/normativne vlasti izađe na teren i obećava građanima šta će izvršna vlast uraditi da se poboljšaju uslovi njihovog života?!

Sugestija koju upućujemo predsjedniku Skupštine opštine Tivat jeste da se bavi predstavljanjem Skupštine, saziva sjednice Skupštine kada za to dođe vrijeme, predsjedava i rukovodi njenim radom, kao i odlukama koje se donesu. Neka pusti izvršnu vlast da pokaže koliko je sposobna da napuni “opustošenu kasu prethodne vlasti”, dovede stručne i kompetentne ljude koji će raditi isključivo u interesu građana Tivta.

Ukazujemo i na činjenicu da, ukoliko ne posjeduje stručne kadrove koji bi pokrili rukovodeća mjesta organa lokalne uprave, ostave dosadašnje rukovodioce i uvjere se da će isti ti kadrovi iz prethodne vlasti raditi kao i do sada –  samo i isključivo za interese građana Tivta, i da nisu nikada bili vođeni političkim porivima i naređenjima za koje uporno prozivate Demokratsku partiju socijalista. Od volontiranja vam nema nikakve vajde, potrebno je da neko preuzme odgovornost za odluke i dijela jednog organa uprave, zato pokažite da već sada poštujete potpisani Sporazum i djelujete “u skladu sa principom profesionalnog i kompetentnog obavljanja poslova”.

Opštinski odbor DPS Tivat 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član