OO DPS Tivat: Za šačicu privilegija SDP trpi nacionalističko divljanje po Tivtu

Građani Tivta se ovih dana još oporavljaju od nacionalističkog šenlučenja na ulicama našeg grada. Umjesto slika bisera crnogorskog turizma, koje treba da privuku turiste i promovišu Tivat, u etar su poslati nemili prizori nacionalističkog divljanja na gradskim ulicama, uz uzvike, pjesme i ikonografiju koja priliči nekom četničkom saboru, a ne međunarodno poznatoj turističkoj destinaciji.

Lokalna samouprava koja je zauzeta sprovođenjem revanšističkih odluka čuvenog političkog autoriteta pod nazivom “Glavni odbor”, koje nalažu da se svako ko je ušao u prostorije DPS “lustrira” i ostavi na ulici bez posla, neuspješno je i kasno pokušala da se ogradi od nacionalističkog pira na ulicama Tivta.

Da budemo sasvim iskreni, nimalo nas ne iznenađuje srbovanje i šenlučenje od strane predstavnika GP “Narod pobjeđuje”, oni su svojim članovima i simpatizerima dopustili divljanje na ulicama i sada se ograđuju o njih, navodno ne podržavajući takva okupljanja i aktivnosti. Uradili su to promptno nakon nemuštog saopštenja SDP-a, prepavši se uskraćivanja njihove podrške. Ovaj njihov nevidljivi partner iz sjenke, prethodnih dana, ćuteći je svjedočio besomučnoj i do sada neviđenoj ćeraniji zaposlenih u lokalnoj upravi: njihovih sugrađana, komšija, rođaka. Predstavnici partije, koja je prema načelima koje zastupa u svom programu, svakako morala da digne glas protiv ovog bezakonja i revanšizma ćutala je uporno,  pokušavajući da obezbijedi šačicu benefita pretočenu u nekoliko fotelja koju su obezbijedili podjelom izbornog plijena. Ipak, nakon najnovijih događaja koji su javno obrukali Tivat, nijesu imali kud, nego da se svojim malobrojnim članovima, obrate sa nekoliko rečenica o potrebi očuvanja suvereniteta naše države i njenih simbola. Ali, postavlja se pitanje: za koga ste vi podigli ruku 16. oktobra kad ste omogućili da se formira ovakva vlast? Da li ste tada mislili o suverenitetu Crne Gore ili vašim foteljama?

Čudno je kako oni kojima su usta puna hvalospjeva na račun suživota svih naroda i nacionalnih manjina u “prelijepoj nevjesti Jadrana”, kako oni koji se busaju u prsa crnogorstvom, čašću i poštenjem, onako kočoperni, trpe ova nacionalistička divljanja po ulicama svoga grada? Pitamo se da li vrijedi za šačicu vlasti tolerisati vijorenje trobojki umjesto crnogorskih zastava, po ulicama grada u podnožju Lovćena i slušati nacionalističke pokliče “Ovo je Srbija i ovo je Kosovo”?

Bolesna opsesija DPS-om uvela je lokalnu tivatsku družinu u začarani krug iz kojeg se teško mogu izvući. Žao nam je što vas naša saopštenja iritiraju, ali ćemo svaku podvalu ove vlasti, licemjerje i vlastohleplje  razotkrivati i o tome redovno obavještavati javnost. Naš zadatak je da osujetimo svaki vaš pokušaj nasrtaja na temeljne vrijednosti našeg društva na pravo svih ljudi, različitih vjera, nacija, uvjerenja da žive u suverenoj i nezavisnoj Crnoj Gori, i da osujetimo svaki vaš pokušaj da primitivizam i šovinizam instalirate u Tivtu, neće vam proći. Brzo će doći kraj i ovoj vašoj kratkotrajnoj epizodi na političkom nebu Crne Gore na koje ste dospjeli zahvaljujući nečasnim radnjama uz pomoć SPC, a ne zbog vašeg ugleda u gradu, profesionalizma, časti i poštenja.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član