OO DPS Tivat: Megafonom protiv korone

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje u Opštini Tivat epidemiološku situaciju u našem gradu ocijenio je alarmantnom a predsjednik opštine Željko Komnenović pozvao, doduše ne po prvi put, građane i privredu da uplate sredstva podrške Domu zdravlja. U analizi aktuelne epidemiološke situacije opštinsko rukovodstvo je za svakog u državi imalo neko pitanje i apel da nešto učine počev od Instituta za javno zdravlje pa do njihove apostolice – ministarke zdravlja koja ovih dana sve čini da vakcine što kasnije stignu u Crnu Goru. Naravno da imaju što pitati i Institut i ministarku zbog čega se lažiraju podaci o broju oboljelih u Tivtu pa su podaci Instituta daleko ispod stvarno oboljelih. Mogu pitati predsjednika Vlade koji brda pomjera da im kaže što u ovakvoj situaciji treba da čine. Da je situacija ozbiljna htjeli su valjda da potvrde i prisustvom na sastanku predstavnice Sektora za vanredne situacije, pošto u ovoj situaciji, nadasve teškoj za građane naše opštine, gospoda iz nove lokalne vlasti ne prepoznaje svoju ulogu i odgovornost, moramo im mi postaviti nekoliko pitanja.

Što ste gospodo konkretno uradili od dolaska na vlast (osim što ste zaslijepljeni mržnjom sprovodili revanšističke smjene kadrova i ćeranije po opštini), generalno a posebno na suzbijanju teških posljedica od koronavirusa i koje ste konkretne mjere pomoći opredijelili za naše građane i privrednike našeg grada? Osim iskazane zabrinutosti, koje su to konkretne mjere koje ste preko nadležnih inspekcijskih organa sproveli u proteklom periodu i koji su efekti tih mjera?

Da ste to radili na valjan način ne bi došli u ovakvu situaciju. Očito da je disciplina građana i privrednika dobrano popustila ali nadasve popustio je, odnosno, izostao valjani i adekvatni odgovor nadležnih lokalnih organa.

I gle čuda. Kao mjeru za suzbijanje nezakonitih postupanja na sastanku je najavljeno da će komunalna policija upotrebljavati megafon (vjerovatno uveseljavati djecu) i obnavljati plakate. Originalno rješenje, nema što, kao što je originalno vaše rješenje da ukinete Službu komunalne policije. Stoga toplo preporučujemo da lokalni funkcioneri koji se bave kadriranjem u opštini umjesto pitanja i apela prema državnim organima sami sebi postave pitanje, da li se mogu smatrati zakonitim postupanja komunalnih policajaca i prema građanima i prema privrednicima, ako istih nema u vašim opštim aktima izuzev što su na volšeban način  svoje mjesto našli u aktu o sistematizaciji. Imaju li svi licence za rad? A što se tiče apela predsjednika opštine koji je uputio građanima da budu svjesni da se ponašaju odgovorno i da izbjegavaju veći broj kontakata, isti djeluje neozbiljno i neuvjerljivo kao da je zaboravio da je on svojim ličnim primjerom pokazao kako izgleda ta odgovornost.  Žalosno je što u tome nije sam jer se mnogi u zgradi opštine ponašaju upravo onako kako im je prvi čovjek grada to svojevremeno na svom ličnom primjeru pokazao.

Opštinski odbor DPS Tivat 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član