OO DPS Šavnik: Uradili smo mnogo ali imamo i nove planove za bolji kvalitet života u Šavniku

Divlja deponija Zauglina, godinama je bila crna ekološka tačka ne samo Šavnika, već i cijele Crne Gore. Mnoge organizacije za zaštitu prirode,  kao i pojedina nevladina udruženja, skretala su pažnju na ovaj kompleksan problem, čije rešenje nije bio jednostavno pronaći. Poslije više od šest decenija bezuspješne borbe sa ovom, skoro nerješivom situacijom,  aktuelno rukovodstvo opštine Šavnik, koju čini Demokratska partija socijalista, rješavanje ovog problema postavilo je kao svoj prioritet: osmišljen je model finansiranja i pristupilo se sanaciji ove deponije! Ova složena akcija, obradovala je posebno naše sugrađane kao i sve ljude koji koriste vodene tokove u čijem se koritu nizvodno često znao naći sekundarni otpad.

Sanacija ove deponije, samo je jedan u nizu projekata koji se realizuju u Šavniku u cilju zaštite životne sredine.

Upravo su ovih dana u toku radovi na priključenju naselja “Sicilija” na ranije izgrađeni kolektor za otpadne vode uz izradu nove saobraćajnice sa trotoarima i pratećim sadržajima. Plan je da se u drugoj fazi radova pomenuto naselje direktno spoji sa magistralnim putem Nikšić- Šavnik – Žabljak čime će se olakšati protok automobila a mnogi turisti iz pravca Žabljaka biće u prilici da uđu direktno u centar Šavnika.

Kao odgovorna lokalna vlast u Šavniku posvećeni smo prije svega  poboljšanju kvaliteta življenja stanovnika ove opštine. U tu svrhu  planiramo realizaciju brojnih projekata u saradnji sa Vladom Crne Gore  koji će omogućiti dalji razvoj naše opštine i ono što je najvažnije – otvaranje novih radnih mjesta, za dobro građana Šavnika! Koalicija DPS. SD – Milo Đukanović ima  postignute rezultate, stručne ljude koji su garant da će naša obećanja biti realizovana!

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Šavnik

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član