OO DPS Pljevlja: U Pljevljima radimo za dobrobit svih građana

Poštovani Pljevljaci,

Sjednica Vlade Crne Gore  u Pljevljima je po mnogima jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji naše opštine, kako zbog donešenih velikih odluka za našu opštinu tako i zbog potvrde trajnog oprjedeljenja  Vlade da održiv razvoj, koji prije svega podrazumijeva odgovoran odnos prema životnoj sredini i valorizaciji resursa, bude u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

Započeti projekti remedijacije na Maljevcu i u Gradcu, rekonstrukcija puteva Pljevlja-Metaljka, Vrulja-Mijakovići, Pljevlja-Mihajlovica, konkretne ponude za rekonstrukciju prvog bloka TE Pljevlja sa toplifikacijom grada, vrijednosti preko 100 miliona eura su pored urađenog u poslednjih pet godina, projekti koji će Pljevlja pozicionirati na mapi modernih razvijenih gradova. Takođe izgradnja nove bolnice kao savremenog medicinskog servisa će u potpunosti na  najsavremeniji način odgovoriti  potrebama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite naših građana.

Uvođenje ekološke naknade čiji će benifiti za lokalni budžet biti dodatnih oko 3 miliona eura na godišnjem nivou pored već oko 2,5 miliona povećanih prihoda od poreza na zarade je možda najvažnija odluka donešena za održivo funkcionisanje naše opštine u zadnjih nekoliko decenija. Sada sa pravom možemo reći da je naša opština kredibilna da odgovori zahtjevima lokalne zajednice, ali da se i kroz  dalju saradnju sa Vladom Pljevlja razvijaju po mjeri njenih građana.

Studiozan i prije svega iskren zajednički rad svih struktura lokalne vlasti na čelu sa Demokratskom partijom socijalsita, a u partnerskom odnosu sa Vladom, doveo je do finalizacije značajnih odluka koje će u kratkom roku ali i dugoročno značiti  nova višemilionska budžetska sredstva, kao i realizaciju već pomenutih velikih infrastrukturnih projekata.

Demokratska partija socijalista kako u Pljevljima  tako i u cijeloj Crnoj Gori nastavlja sa radom za dobrobit svih građana, svjesna da su upravo građani ti koji nam  svaki put ukazuju sve veće povjerenje i tako dokazuju da smo na ispravnom, evropskom putu savremenih država i gradova.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Pljevlja

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član