OO DPS Nikšić: Vlada postala saučesnik, a građani taoci huligana i šovinista?

Nereagovanjem na nacionalističko divljanje, koje se sinoć dešavalo ispred nikšićkog Centra bezbjednosti, a povodom revanšističke smjene komandira CB Nikšić Darka Mađarića, Vlada i nadležni državni organi su pokazali da nijesu sposobni da zaštite ustavni poredak ove države i da aktivno učestvuju u njegovom rušenju.

Državni organi su nijemo posmatrali huligane kako uz sva pirotehnička sredstva, prepoznatljiv ikonografski kolorit i ustaljen repertoar pjesama kojih se stidi svaki zdravorazumni građanin Crne Gore, provociraju građanski mir u našoj državi. Sa ovakvom vlašću Crna Gora srlja u stanje gdje je devijantno ponašanje normalna praksa i gdje pojedinci smatraju da su jači od države. Žalosno je što je sinoć baš ispred zgrade policije ugrožena bezbjednost svih njenih građana.

Jučerašnji događaj je pokazao da ili država ne postoji ili se svela na nacionalističko-šovinističku tvorevinu u kojoj se divljanje velikosrpskih i četničkih hordi toleriše. Svakodnevno svjedočimo primjerima širenja mržnje, podsticanju podjela i brojnim netrpeljivostima. Upravo su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović odgovorni za revanšizam i šovinizam koji su postali glavni temelji na kojima počiva njihova vlast.

Ubijeđeni smo da će već za dvije nedjelje, upravo Nikšićanke i Nikšićani pokazati šta građani misle o trenutnom režimu, i njegovom naumu da od ponosne, antifašističke, građanske Crne Gore, stvore poniženu državu, bez mehanizma da se odupre pomahnitalom šovinizmu i nacionalizmu.

Opštinski odbor DPS Nikšić 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član