OO DPS Nikšić: Partijsko zapošljavanje u Opštoj bolnici u Nikšiću, pozivamo Tužilaštvo da reaguje

Pozivamo Tužilaštvo da ispita direktno kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja koje se sprovodi u Opštoj bolnici Nikšić.

Pred očima cjelokupne javnosti, nekoliko dana pred izbore, direktor Opšte bolnice u Nikšiću i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Marko Mitrović, raspisuje oglase i zapošljava nemedicinski i tehnički kadar, što je u suprotnosti sa zakonom.  Umjesto da se bavi pacijentima i složenom epidemiološkom situacijom, Marko Mitrović koristi ovu zdravstvenu ustanovu u političke svrhe, pokušavajući da preko nje poboljša rejting stranke kojoj pripada.

Iznenađuje da se ovim povodom nije oglasila ni jedna od nevladinih organizacija koje su pitanje partijskog zapošljavanja problematizovale za vrijeme bivše vlasti. Ipak, državni organi su dužni da štite zakon. Zato očekujemo reakciju nadležnih, na koju ne bi smjela da ima uticaj činjenica da je stranka dr Mitrovića u koaliciji sa premijerovom, odnosno političkim subjektom kojeg zastupaju Krivokapićevi saradnici.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član