OO DPS Nikšić: Izjave Demokrata dokaz nemoći, neznanja i prije svega mržnje prema Nikšiću

Zaboravljeni i bezidejni nikšićki demagozi opet, po već ustaljenoj i istrošenoj matrici, pokušavaju novim neistinama da predstave Nikšić, kao grad koji nazaduje, u kojem je sve stalo i gdje se ništa ne radi. 

Ne očekujemo drugačiji pogled na stvarnost od lažnih moralista, očajnih političara i još gorih ekonomista, koji svoje umijeće pokazaše u Budvi i Kotoru. Svako njihovo javljanje dokaz je nemoći, neznanja i prije svega mržnje prema Nikšiću, jer da iskreno vole svoj grad, kao svi racionalni Nikšićani, radovali bi se mnogobrojnim realizovanim projektima i finansijskim rezultatima koje DPS zajedno sa svojim partnerima postiže u našem gradu. 

Za razliku od njihovih neistina i populističkih poruka, mi ćemo građanima još jednom pokazati da u Nikšiću odavno nije bila bolja ekonomska situacija i da se radi punom parom u svakom dijelu naše opštine. Iako znamo da građani Nikšića vide sve realizovane projekte i sva ulaganja, znaju da su sva preduzeća konsolidovana, da uz nekadašnje gigante koji su prošli kroz proces tranzicije sada funkcioniše veliki broj malih i srednjih preduzeća, kao i poljoprivrednih gazdinstava, da je u velikom procentu smanjena nezaposlenost sa 22,9%, koliko je bilo 2017. godine, na 12%  kolika je danas.

Nikšićani znaju kolika su ulaganja u kulturu, zdravstvo, sport, obrazovanje, itd. Podsjetićemo da su u posljednjih nekoliko godina lokalna uprava, Vlada Crne Gore i ostali partneri, realizovali niz kapitalnih projekata, poput puta Vraćenovići – Petrovići, puta Vilusi – Ilino brdo, Trubjela –  Vilusi.

Rekonstruisane su brojne gradske ulice i seoski putevi, završeno je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruisan veliki dio vodovodne i kanalizacione mreže, a izgrađeni su i novi seoski vodovodi u Orahu, Šipačnu, Vraćenovićima, Petrovićima, Župi, Velimlju,itd.  

Brojne su vodne akumulacije, a u toku je izgradnja vodovoda u Bršnu, Lazu, Pilatovcima, Dragovoljićima… 

Podsjetićemo da je Nikšić u posljednjih par godina dobio i objekte poput Pozorišta, Tehnopolisa, Olimpijskog bazena, rekonstruisanog Trga slobode, piste, tornja i upravne zgrade na Aerodromu Kapino polje, koji ubrzo očekuje svoju valorizaciju. Radi se i na Domu revolucije. 

Izgrađeno je više vrtića, rekonstruisana su odjeljenja u nikšićkim zdravstvenim ustanovama, izgrađeno je 150 stanova za penzionere, 70 stambenih jedinica za radnike u zdravstvu, radi se 140 stanova za službenike Ministarstva unutrašnjih poslova, ranije su urađena 74 stana za prosvjetne radnike, 74 stana za raseljena i lica u stanju socijalne potrebe, kao i više stambenih jedinica za pripadnike RE populacije. 

Urađeni su brojni socijalni servisi, kao i veliki broj poslovno-stambenih objekata. Da će se nastaviti u narednom periodu intenzivnim tempom govore činjenice da uskoro počinju radovi na Domu za stare, zapadnoj tribini Gradskog stadiona, rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole, zgradi JU Zahumlje, radovi na putu Nikšić-Čevo-Cetinje, itd. 

Napominjemo da su pomenuti projekti samo dio onog što je realizovano ili će biti u narednom periodu u našoj opštini. 

Znamo da oni koji dokoni sjede i pišu saopštenja poput jučerašnjeg, nijesu u stanju realizovano ni pobrojiti, a kamoli realizovati. 

No, građani Nikšića najbolje znaju ko je ko i kakve su čije mogućnosti, i zato godinama daju povjerenje Demokratskoj partiji socijalista i koalicionim partnerima da vode Grad, a ono malo članstva što su demagozi imali u gradu pod Trebjesom, svakodnevno im okreće leđa i daje podršku svemu onom što se radi u opštini Nikšić.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član