OO DPS Nikšić: Braća dr Pero i Marko Mitrović, ugrozili zdravlje kolega i pacijenata, nadležni hitno da reaguju

Zahtijevamo od Ministarstva zdravlja da smijeni direktora nikšićke Opšte bolnice dr Marka Mitrovića zbog niza protivzakonitih aktivnosti koje su se dešavale pod krovom ove ustanove, a povodom navodnog napada na Luku Trebješanina, aktivistu DF.

Dr Mitrović, inače predsjednik OO DCG, treba da odgovori na pitanje, kako i zašto je njegov brat, dr Pero Mitrović koji je u tom trenutku bio zaražen koronom, ušao u prostorije bolnice da bi potpisao izveštaj o „teškim“ povredama Trebješanina. Na ovaj način je dr Pero Mitrović, ugrozio zdravlje kolega i pacijenata. Podsjećamo, da je sličnim povodom direktorka jednog od najpoznatijih porodilišta u regionu momentalno smijenjena.

Zato tražimo da zbog kršenja epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih organa Crne Gore, sanitarna inspekcija hitno pokrene postupak protiv dr Pera Mitrovića. Zahtijevamo od nadležnih institucija da utvrde odgovornost dr Marka Mitrovića koji ne samo što je dozvolio da se njegov brat zaražen koronom šeta među ljekarima i pacijentima, već je suprotno važećim mjerama dopustio Marku Kovačeviću, nosiocu liste Za budućnost Nikšića da uđe u bolničke prostorije i pravi selfije po sobama.

Ovo je sve jedna velika sramota, jer u trenutku kad je zdravstveni sistem na ivici pucanja, kada bukti epidemija a građani ne mogu da posjete svoje najmilije u bolnicama, nikšićka bolnica je poprište skandaloznih dešavanja i najbestijalnije zloupotrebe položaja.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član