OO DPS Mojkovac: Sjećanje na junake Mojkovačke bitke – najbolji putokaz

Povodom nekih aktivnosti koje preduzimaju određene političke grupacije i sveštenici SPC, a koje nijesu zaobišle ni Mojkovac, želimo da saopštimo da građani Mojkovca, većinskog Mojkovca, apsolutno ne podržavaju, odnosno osuđuju ove i ovakve aktivnosti.

Smatramo da se ovakvim činjenjem direktno podriva suverenitet Crne Gore, njena nezavisnost i njen ukupni identitet. Razumije se, nikome ne sporimo pravo da iznosi svoje stavove, ali to se mora činiti na primjeren način, ne ugrožavajući svakodnevne aktivnosti, intime i slobode svojih sugrađana. Crna Gora je multietnička država i svi mi, šta god da preduzimamo, moramo, prije svega, imati u vidu ovu činjenicu.

Takođe, u ovim danima kad se obilježava godišnjica od slavne Mojkovačke bitke, smatramo da moramo uticati na sve naše sugrađane da se manu ćorava posla, da se okrenu svojoj Državi, svojoj Crnoj Gori i da ne pokušavaju raspaliti vatru mržnje tamo gdje joj nema mjesta. Sjećanje na veliku žrtvu junaka Mojkovačke bitke dodatno nas obavezuje da ovih dana pokažemo poseban sinzibilitet.

Naravno, i da se sjetimo kako smo poslije velike pobjede ostali bez svoje Države. To se nikad više neće i ne može ponoviti! Ne može se ponoviti jer naša budnost ne ostavlja mjesta zlonamjernim i podlim gubitničkim manipulacijama. Ne može se pononoviti jer smo, kao zreli ljudi i patriote, svjesni važnosti pravovremene reakcije. Sigurni smo da nas gubitničke niskosti neće natjerati da odgovorimo ni na približno sličan način.  Mi imamo jasan cilj, pravedan i dobromisleći. Ovakvi ciljevi i istina su, kako god se nekad činilo, neumoljivi.

Posebno želimo da podržimo aktivnosti državnih organa koji odlučno, na visoko profesionalan, ali i mudar način čine sve da se ne dozvoli bilo kakvo ugrožavanje stabilnosti Crne Gore i bezbjednosti njenih građana.

U više navrata posljednjih mjeseci sa najviših državnih adresa objašnjeno je da nedavno usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti donosi jednu novu dimenziju u pravno uređenje naše zemlje. Sve ostalo su besprizorne manipulacije onih kojima ništa nije sveto, koji se, zapravo, utrkuju ko će biti najjači u opoziciji.

U Mojkovcu je DPS, u svakom smislu, najjača partija. Upravo zato želimo, na ovaj način, kao najveći politički subjekt u našoj Opštini, da uputimo apel svim sugrađanima da ne nasijedaju  na kojekakve manipulacije i neprimjerene izjave kojima se, tobože, štiti imovina crkve. Jasno je svakome ko je iole upućen u crnogorsku političku scenu da se ovdje vodi bitka da pojedini opozicioni lideri i njihove partije očuvaju i homegenizuju svoje članstvo do narednih izbora i pokušaju, sijući mržnju, još koju godinu životariti na političkoj sceni naše Države.

Posebno zabrinjava što podršku za ovakve svoje intencije dobijaju sa zvaničnih adresa Republike Srbije, dok se, istovremeno, njeni prvaci zaklinju da se neće miješati u unutrašnje stvari Crne Gore. Pozivamo i njih da se ovih dana podsjete Mojkovačke bitke i onoga što su crnogorski vojnici podnijeli da bi pomogli svojoj braći iz Srbije. U tom kontekstu dodatno besprizorno djeluju pukušaji paljenja crnogorske zastave u sred Beograda i mlake reacije zvanične Srbije tim povodom.

No, ne želimo se previše baviti drugima. Neka svako radi onako kako misli da treba. Crna Gora grabi krupnim koracima ka svom sljedećem odredištu, a to je članstvo u Evropskj Uniji. Rezultati koje podstiže Vlada, a koji nam služe za ponos, uvjeravaju nas da smo na dobrom putu. Ispadi vječitih opozicionara i njihovih partnera u mantijama neće nas obeshrabriti. Naprotiv, uvjeravamo ih da u Mojkovcu nemaju podršku za svoje mračne ciljeve i da bi najbolje bilo da promijene vokabular ako žele da ih Mojkovčani barem saslušaju. Ako ne, proći će još gore nego na prethodnim lokalnim izborima, kada je Mojkovac dao rekordnu podršku politici Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Opštinski odbor DPS Mojkovac

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član