OO DPS Kotor: Uobičajena praksa odlaganja sjednice lokalnog parlamenta

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović govoreći o radu lokalne vlasti u Kotoru saopštila je niz istina. Nedostajalo je samo da ih istinito i interpretira, a ne politikantski i demagoški, kako je to uradila u izjavi za Radio Kotor. Doduše, potkrala joj se, dal slučajno dal namjerno, i jedna neistina.

Predsjednica Perović saopštava da je odlaganje sjednica Skupštine opštine uobičajena praksa. Gospođo Predsjednice, to je uobičajena praksa samo za vrijeme vlasti vaše koalicije. Tu, kako kažete „praksu“ ste uveli vi.  Još nismo čuli za primjere nefunkcionalnih lokalnih uprava da se hvale svojom nesposobnošću da vrše vlast, osim vas.

Sjednice Skupštine opštine se ne održavaju već godinu i po dana, (što Vi dobro znate). To je 16. odnosno 17. neodržanih sjednica. Zašto ne budete iskreni prema javnosti i objasnite im čemu služi organ vlasti na čijem ste čelu? Skupština opštine služi da bi usvajala odluke od značaja za grad. Neuspješni pregovori vaše koalicije traju već godinu i po, zbog čega se ne održavaju sjednice, i zbog toga ne donosite nikakve odluke. Time ste doveli Kotor na ivicu kolapsa. Nevjerovatno je da pokušavate da ubijedite javnost da je odlaganje sjednica normalna stvar.

Predsjednica Skupštine je dodatno, toliko konfuzna u izjavama, da u istoj rečenici izjavi jedno i odmah ga pobije. Kaže „zatraženo je odlaganje sjednice na neodređeno vrijeme, a već na kolegijumu u ponedjeljak ćemo se dogovoriti“. A, nećete se dogovoriti! Da imate sposobnosti da se dogovorite ne biste tražili odlaganje na neodređeno vrijeme! Nego do ponedjeljka. Podsjećamo Vas da ovo nije jedini „ponedjeljak“ koji ste obećavali da će biti dan vašeg koalicionog dogovora. U posljednjih godinu i po, koliko vaša lokalna vlast ne funkcioniše, pasalo je 78 ponedjeljaka!

Predsjednica „Skupštine u odlaganju“ Dragica Perović dalje kaže: „Da ovi koji su otišli nikad više se ne vrate, to je ono što nas drži čvrstima“. Pa jeste!!! To je velika istina! Vaš strah od odlaska u opoziciju, vaša opsesija da budete na vlasti iako se vlašću ne bavite i ne vršite je, to je jedino što vas drži na okupu! Čvrst je vaš goli interes da budete na vlasti dok god budete mogli, dok god budete u stanju da u svojim rukama kapitalizujete ono što su vam dali građani kada ste ih omanuli da izborima, tvrdeći da ćete upravljati gradom.

Međutim, Dragica Perović pokušala je da od šponde provuče pravnu malverzaciju koju je skovala sa svojim koalicionim parterima. Manipulativno je kazala: „Svečana sjednica povodom Dana opštine Kotor vodi se kao svaka druga skupština”. Na sreću, poznajemo i Dragicu Perović i njene koalicione drugove sa kojima se „čvrsto drži“ i ovdje ćemo raskrinkati njenu i njhovu namjeru da podvale laž da je svečana sjednica isto što i redovna sjednica. Gospođo Predsjednice, da bi sjednica bila ubrojana kao redovna, ona mora imati referentni broj, dnevni red, potvrdu prisustva odbornika, i ono što vi svo ovo vrijeme nemate – kvorum za održavanje. Svečana sjednica ove činjenice nema, niti treba da ih ima, jer je to sjednica svečanog, protokolarnog tipa, a ne ona koja služi nefunkcionalnim vlastima kao što je vaša da bi lažirali funkcionisanje i obezbijedili vam sjedanje u foteljama i odugovlačenje još najmanje pola godine. To je vaš perfidni pokušaj da uračunate svečanu sjednicu kao održanu, da biste prekinuli niz neodržavanja i time otklonili uvođenje prinudne uprave koja vam se nadvila nad foteljama. Gospođo Perović i gospodo iz koalicije u Kotoru, ne nadajte se da će vam malverzacija sa svečanom sjednicom Skupštine proći“. Mi vam to nećemo dozvoliti.

Informativna služba OO DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član