OO DPS Kotor: Tužni skup odlazećih

Farsa vlasti u koju još samo rijetki uhljebi Demokrata vjeruju, dosegla je svoj vrhunac. Oni su ga simbolično proslavili očajničkim pokušajem da se ujedno oslone o propali putujući cirkus protesta, zakazujući samozvani skup podrške odlazećem Predsjedniku Opštine Kotor, tik pred dolazak karavana.

Karavan i jeste prava riječ za to. Putujući cirkuski karavan, sa preglasnim animatorima i već izmorenim klovnovima koji ni sami nisu ubijeđeni u to što rade.

Podrška Vladimiru Jokiću sama po sebi je pobuna protiv volje većine u lokalnom Parlamentu. Paradoksalno, na skupu su govornici više puta spominjali volju građana, koja im, zapravo, uopšte ne ide u prilog. Razmećući se podsjećanjem na 2016. godinu, u potpunoj panici, izgleda da su se zabrojali, pa su zaboravili da im te godine volja građana nije baš išla u prilog u mjeri u kojoj oni misle. Ni njima kao Partiji, a ni samouvjerenom apatridu Jokiću, koga štite obmanama na pijačnom nedjeljnom okupljanju.

Bićemo slobodni da ih onda podsjetimo na to da je volja građana, koju tako rado spominju, na lokalnim izborima izgledala ovako:

Drugim riječima, Demokratska partija socijalista je tom prilikom osvojila više glasova nego Demokrate i Demokratski front zajedno. Volja građana je tada bila takva, da je DPS osvojio oko 120% više glasova nego Demokrate. Brojevi su neumoljivi.

Takođe, ako ćemo još malo o volji građana, bilo bi dobro spomenuti i zakletvu odlazećeg predsjednika u kojoj potpuno jasno navodi da će se držati Zakona, Ustava i Statuta Opštine. U svom kratkom periodu simuliranja upravljanja Opštinom, Jokić je uspješno prekršio sopstvenu zakletvu toliko puta da je besmisleno nabrajati. Opštinom je rukovodio nespretno, vođen interesima, suprotno zakonima, a Skupštinu sveo na nivo rijetkog neobaveznog okupljanja. Sve to, uvjereni smo, građani nisu birali.

Razgoropađeni govornici su se toliko očajnički uhvatili fotelja, ne znajući ni sami čime da brane neodbranjivo, da su potpuno zaboravili poentu sopstvenog skupa. A skupu je posebnu notu apsurdnog, dala Predsjednica Skupštine, potpuno jasno navodeći da je ulično okupljanje građana dovedenih iz okolnih gradova, za nju viša institucija od Skupštine kojom predsjedava.

Kompletan prizor, upotpunjen grotesknim okupljanjem dvadesetak dokonih aktivista u sklopu putujućeg cirkusa koji sve manje zna čemu se odupire, bio je više tužan nego smiješan. Malobrojnom skupu su prosjek posjećenosti, ipak,  podigli radoznali turisti sa kruzera, možda misleći da je događaj priređen u njihovu čast, pa su popravili stravični debakl podrške davljeniku.

Prestanite da zamajavate sebe i druge. Uložili ste u događaj gotovo jednako bijedan trud, kao i u rukovođenje Opštinom. Sjednica 24.4. je samo epilog toga. Vlast ne možete, pa makar zadržite dostojanstvo, ako vam ga je preostalo.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član