OO DPS Kotor: Raspad koalicije u Kotoru

Za dvije godina godine vršenja vlasti koalicija na vlasti nije naučila kako se zakazuje skupština. Ne poštuju poslovnik i Statut iako se stalno pozivaju na zakonitost.Koalicija na vlasti zakazala je XVIII sjednicu Skupštine, a da pri tom nikada nije zaključila značajne tačke iz XVI i XVII. Pri tom, protivno Poslovniku, materijal za sjednicu je dostavljen svega 4 dana prije njenog održavanja, umjesto propisanih 10 . Nisu održani ni odbori koji imaju zadatak da obrade navedena pitanja.

Sve je učinjeno mimo reda i propisa, i neumoljivo ostavlja utisak da se nekome mnogo žurilo, uz posebnu želju da se ponešto i sakrije i da se neodržane tačke sa prethodnih sjednica, nekako zaborave, jer su one, očigledno, remetilački faktor u poljuljanoj vanbračnoj zajednici koalicionih partnera.

„Goruća“ tačka dnevnog reda, vezana za Luku Kotor, nije trebala da bude ništa drugo do promotivni skup po principu „ja tebi vojvodo, ti meni serdare“ i tipična zloupotreba institucije u politikantske svrhe. Dio o „vojvodama“, nećemo posebno tumačiti, sve se reklo samo.

Ova tačka ništa neće promijeniti, odlučiti niti na bilo koji način uticati na stanje i u cjelini predstavlja samo lošu predstavu za građane.

Demokratska partija socijalista nije spremna da učestvuje u vašoj patetičnoj političkoj propagandi, posebno imajući u vidu, da satnicu za nju, plaćaju građani Kotora.

Ali, kada smo već kod Luke Kotor, važno je napomenuti i ono što lokalna vlast nevješto izbjegava – da je većinu potrebnog materijala za dobijanje koncesije Luke Kotor, pripremio prethodni saziv Odbora, mahom iz redova DPS-a. Takođe, podsjećamo vas da je koncesiju dala Vlada Crne Gore i time sačuvala, kako naši bivši koalicioni partneri nazivaju „Vrata od grada“.

Vlada Crne Gore je ta koja je prepoznala značaj Luke Kotor za privredu Crne Gore i grada Kotora čime je krunisala dugogodišnje zalaganje upravljačke strukture AD Luka Kotor, u kojoj su većinski participirali predstavnici DPS Crne Gore.

Kada se svedu rezultati vaše vladavine, ostaće samo hrpa jeftine propagande na facebook-u, kršenja zakona, kumovskih i prijateljskih namještaljki. Nismo spremni da vas podržimo u tome.

Zbog navedenog, odbornički klub DPS-a Kotor, nije htjeo da učestvuje u još jednoj farsi, a shvatamo da je ova inicijativa za održavanje skupštinebila samo jedan tužan pokušaj doprinosa početku kotorskih karnevalskih svečanosti.

Informativna služba OO DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član