OO DPS Kotor: Perović da se ponaša časno i odgovorno prema građanima i zakaže sjednicu

Panika i jeftini populizam u redovima bivše koalicione vlasti ni danas nisu zaobišli građanke i građane Kotora. Tako smo  čuli “profesionalno” a i “političko” viđenje situacije u Kotoru, od strane, još uvijek aktuelne, predsjednice Skupštine opštine Kotor,  g-đe Dragice Perović. Lijepo je znati da u profesionalnom dijelu, u svojstvu predsjednice SO, jednaku pažnju posvećuje legalno pristiglim zahtjevima kao i onima koje čita iz medija. 

Razumljivo je da medijski zahtjevi više odgovaraju g-đi Perović, kao i potpisnicima istih. Zato, očigledno imaju prioritet. Ovakav neprofesionalan odnos prema pristiglim zahtjevima, ne ostavlja građankama i građanima Kotora nadu da će predsjednica Skupštine opštine Kotor početi svoj posao da obavlja profesionalno i u skladu sa zakonom. Na ovo upućuje i njeno iskrivljeno shvatanje političke volje kotorskih glasača.  Pitamo se da li 4 014 glasova odnosno 12 odborničkih mandata, koliko je kotorski DPS osvojio na lokalnim izborima 2016. godine, tumači kao glasačko tijelo svoje partije? Jer g-đa Perović najveći politički subjekat u Kotoru karakteriše kao – „ugašeni“?!  Iz navedenog možemo zaključiti da gospođi Perović brojevi nisu jača strana, pa se tako zabrojala i zaboravila da je 18 od 33 odbornika smijenilo Vladimira Jokića sa mjesta Predsjednika Opštine, ili se možda čudi da u ovom postupku nisu korišteni njihovi flomasteri u boji – kao dokazani vrhunac njihovog međusobnog (ne)povjerenja i pojmanja demokratije.

Apsurdno, gospođa koja će biti upamćena po izjavi “došlo je mojih pet minuta“ danas nam objašnjava pojam „političke korupcije“?! Predsjednica Skupštine, koja sjednice SO gotovo i da nije sazivala, paradoksalno se poziva na poštovanje zakona, iako su joj Statut i Poslovnik bili mrzno štivo koje od početka nije poštovala. 

Ipak, građanke i građani Kotora, uvjerili su se i putem dopisa Ministarstva javne uprave,  da je normalno i redovno funkcionisanje opštine Kotor i svih lokalnih organa i službi,  isključivo u nadležnosti lokalnog parlamenta kojim još predsjedava upravo g-đa Perović.

Poštovana gospođo Perović, morate da shvatite da je na dobro građana Kotora, Vladimir Jokić prošlost! Na kraju vaše vladavine,  makar se ponašajte časno i odgovorno prema građanima i zakažite što hitnije sjednicu na kojoj će se izabrati novi predsjednik, a organi lokalne vlasti konstituisati i napokon profunkcionisati. To od vas traži parlamentarna većina i većina građana Kotora.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član