OO DPS Kotor: Jokić već šest mjeseci sakriva istinu od tužilaštva i građana

Šest mjeseci nakon poketanja postupka Tužilaštva o slučaju državljanstva Vladimira Jokića, građani Kotora nemaju odgovor da li su i zašto na izborima glasali za stranca, odnosno osobu koja je tada bila srpski državljanin. 

Iz medija smo saznali da je Tužilaštvo utvrdilo, nakon izviđaja i provjera, da su članovi DPS-a koje su Demokrate targetirale kao “strance” – crnogorski državljani! Tako se i ovaj pokušaj Bečićeve družine da sebi stvaraju alibi i lažno optužuju, pokazao kao neuspješan.  
Podsjećamo da su se u medijima još ljetos pojavili dokazi u vidu izvoda iz knjige državljana izdatih na dan 12.05. i 06.07.2017. godine iz kojih se nedvosmisleno vidi da Jokić ima državljanstvo Srbije i da ga je na osnovu svog zahtjeva iz 2011. stekao 2013. godine. Na osnovu ove činjenice Vladimir Jokić nije mogao biti kandidat na listi Demokrata na izborima u Kotoru, kao ni na listi za parlamentarne izbore. Pored Jokića još niz javnih funkcionera stranke Alekse Bečića je imalo srpsko državljanstvo i panično su pokušali od pokretanja ” afere državljanstvo” da ga se oslobode. 
Ako su članovi DPS-a pred Tužilaštvom, u kratkom roku, pokazali da su državljani Crne Gore, čudi nas da je toliko komplikovano Vladimiru Jokiću da pred istim organom odgovori na pitanje da li je na dan izbora za odbornika, bio srpski državljanin.
 
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član