OO DPS Kotor: DPS Kotor za smjenu Jokića

Na sinoć održanom sastanku Izvršnog odbora DPS Kotor, kome su prisustvovali  odbornici DPS-a u lokalnoj SO razmatrana je aktuelna politička situacija u Kotoru i u Crnoj Gori. Tom prilikom je istaknuta puna podrška predsjedniku partije Milu Đukanoviću i državnom rukovodstvu u sprovođenju evropske i evroatlantske politike, koja je dobila većinsku podršku građana Crne Gore. Ocijenjeno je da takozvani građanski protesti iz dana u dan sve jasnije pokazuju političke ambicije formalnih i neformalnih organizatora, da se, kada to ne mogu da ostvare na izborima, vlasti dokopaju ulicom. Njihov cilj su građani prepoznali, što najbolje pokazuje sve slabiji odziv na skupovima koji su blijeda kopija nekih drugih iz okruženja, sa kojima su organizatori neuspješno željeli da se porede.

Na sastanku je razmatran i rad lokalne samouprave. Konstatovano je veliko nezadovoljstvo građana neradom vladajuće strukture i svakodnevnim urušavanjem univerzalnih vrijednosti zbog kojih je Kotor prepoznat kao grad svjetske kulturne i prirodne baštine. Zbog toga IO DPS-a i Klub odbornika DPS u potpunosti podržavaju razrješenje predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

Kotorski DPS se već duži vremenski period zalaže za smjenu apatrida Jokića, imajući u vidu brojne zloupotrebe u radu. Pomenućemo protivzakonito kandidovanje na izborima sa skrivenim državljanstvom druge države, nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine Opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta Opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema, o kojima DPS Kotor redovno obavještava kotorsku i crnogorsku javnost.

Stav DPS Kotor po pitanju neophodnosti smjene predsjednika Opštine Kotor, ali i smjena kompletne koalicione vlasti, bio je poznat i do sada. Novina u odnosu na raniji period je da sada postoje i drugi politički subjekti, konstituenti vladajuće koalicije u Kotoru koji priznaju da lokalna vlast ne funkcioniše od njenog samog formiranja, koji sada dijele naš stav.

DPS Kotor pozdravlja novu političku realnost i očekuje zakazivanje sjednice Skupštine opštine na kojoj bi na dnevnom redu bilo razrješenje predsjednika Opštine Kotor, čime bi se stavila tačka na dvogodišnju agoniju u neradu lokalne samouprave.

Sa žaljenjem je konstatovano da će protekle dvije godine u Kotoru biti zapamćene kao izgubljene, bez realizovanog programa razvoja i sa brojnim nagomilanim problemima koje je svojim odnosom izazvala aktuelna vlast.

Kao gorko sjećanje ostaće jedina investicija lokalne vlasti u ovom periodu – semafor na rivi, koji je dodatno zakomplikovao saobraćaj, a svojim tvorcima pokazao crveno svijetlo.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član