OO DPS Kolašin: Još jedna prevara u nizu Demokratskog fronta

Sa prvim većim novogodišnjim snijegom, posle tri i po godine na vlasti, a u susret  novim izborima, šef odborničkog  kluba DF-a i “doživotni” savjetnik svih predsjednika, Dragan Bulatović, se naprasno sjetio naselja na Lugu i problema stanovnika ovog dijela grada, u pokušaju da na još jednoj prevari zadobije  povjerenje građana.

Tri i po godine lokalna vlast nije pokazala ama baš nikakvo interesovanje za probleme stanovnika ovog dijela grada,a onda se naprasno u “predizbornom decembru” prisjetili da i na Lugu žive Kolašinci i da preko pedeset dječijih torbi svakog dana kreće ka školskim klupama. 

Tampon koji je kasno i sa snijegom stigao, u neznanju za građevinsku sezonu jer je to za njih nepoznat pojam, a put su zajedno nasipali i kamen i sniježne pahuljice, samo  je još jednom otkrio kako je odlazeća vlast zaboravila običnog čovjeka i njegove probleme i kako se zaokupljena ličnim interesima otuđila od Kolašinaca i njegovih građana.

Koliko su između sebe “složni” , savjetnik svih predsjednika Dragan Bulatović, preko javne rasprave predlaže ono što je trebalo usaglasiti u pripremanju  Nacrta  Budžeta za 2018.godinu, jer očigledno da nacrt Budžeta priprema samo jedna partija, a ostali koalicioni partneri bez prava na prijedlog i primjedbu, šalju samo sms-om “OK” .
Tako je i g-din Bulatović, usled očigledne nemoći da u koalicionim usaglašavanjima nametne svoj predlog, sačekao javnu raspravu i u prisustvu svega dvoje zainteresovanih, predložio da se u Budžetu “pronađu” sredstva za izradu Planske dokumentacije za naselje na Lugu. Sjetio se sada sredstava za izradu planske  dokumentacije kada je donešen novi Zakon o planiranju i uređenju prostora, koji predviđa donošenje planske dokumentacije od strane Države, pa je i ovo njegovo reagovanje na nacrt budžeta besmisleno.

Čudi nas da gospodin Bulatović ne zna,  obzirom da je bio dio prethodne vlasti do kraja njenog mandata, da je ta ista prethodna vlast ostavila kompletno urađen DUP  “Sportska zona” za naselje Lug, kako bi građani mogli legalizovati svoje objekte. Međutim voljom predsjednice opštine i njenih partnera DF-a, SNP-a, Demokrata i  Demosa, umjesto da je plan još prije tri i po godine usvojen na Skupštini, a  građani legalizovali objekte,  sve je ostalo u nečijoj fioci. Čudi nas da je zaboravio, kao dio prethodne vlasti, da je ta ista vlast više puta vršila tamponiranje tog puta (naravno, ne sa sniježnim pahuljama ), i sve radove planirala izvesti do kraja, da nije bilo pojedinaca iz tog naselja koji su prijeteći,stopirali radove (stali ispred mašina), a naravno konstruisani i po nagovoru “vječitog savjetnika” i  njegovih partijskih drugara.

Zaista se nadamo da i ove aktivnosti ulaze u ono 45% nezakonitog  povećanja  njegove zarade po osnovu otežanih uslova rada.
 
Opštinski odbor DPS-a Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član