OO DPS Herceg Novi: Zbog novogodišnjih koncerata uništen park Boka

Novogodišnji i Božićni praznici u Herceg Novom protiču u maniru palanke, što naš grad ne zaslužuje. Nije bilo dočeka u hotelima. Belavista je prazna, neokićena. Centar grada takođe. Na šetalištu poneki znak praznika. 

U praznovanju je najgore prošao park Boka koji je zbog koncerata zasut šoderom. Zasipanje šoderom bi, makar za neko vrijeme, i prošlo nezapaženo da iz Opštine nijesu plasirali manipulaciju da “nikada bolji i nikada spektakularniji javni doček Nove godine nije bio organizovan u Herceg Novom”. Moguće je da je to mjera uspjeha ili standarda organizatora – Turističke organizacije i Opštine. Međutim, opšta ocjena u jednoj riječi svih koji su na bilo koji način bili dio programa dočeka 2018. godine je: razočarenje.
Ranijih godina su se ukrašavali izlozi, bilo je svečano, osjećala se moć nadolazećeg praznika. Ovogodišnji doček, osim uništavanja parka Boka, pokazao je da lokalna vlast organizaciju dočeka koristi za vraćanje dugova podržavaocima partija na vlasti. Po ko zna koji put angažuje se izvjesni Georgiev koga su Novljani ljetos mogli slušati dva puta, da su htjeli. To je isti Georgiev koji je pred izbore u oktobru “častio Demokratski front” i njihove pristalice svojim fijasko koncertom na trgu na koji skoro niko nije došao. Sada mu se, nakon uvlačenja u vlast, namještaju plaćeni koncerti u Herceg Novom i u Budvi. Izgleda da neke sveznajuće nevladine organizacije ne dobijaju novac iz inostranstva da istražuju vezu isplativih muzičkih nastupa i partija na vlasti u Novom i Budvi. Za njih i njihove finasijere tu nema korupcije, nepotizma, partijskog odlučivanja… 
Rekoše predstavnici Opštine, i ostadoše živi, da je više od 7.000 ljudi prošlo kroz park Boka, gdje su se održavala glavna događanja. Tvrde da je u gradu bilo “duplo više gostiju nego prethodne godine u isto doba, čime je ostvarena i značajna zarada, kako u javnom tako i privatnom sektoru turističke privrede”. Raduje nas da je ostvarena zarada u javnom sektoru, jer biće onda para za borbu protiv palminog surlaša.
Voljeli bismo da su podaci tačni, ali pribojavamo se da nijesu. Demantuju ih zatvoreni hoteli. Sve je zapravo frizirano iz press-lonca organizatora i manipulatora iz lokalne samouprave, da se zamaštraka prava slika tužne hercegovske bajke. Pamitiće građani Herceg Novog doček 2018. po nevjerovatnoj istini da je Park Boke uništen zbog dvodnevnog događaja. Nema ribica, sada ni trave, a ni novca koji su podijelili svojim „prijateljima“. 

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član