OO DPS Herceg Novi: Za Demagoge, DF, SNP i Novsku listu važniji partijski interesi od gradnje osnovne škole u Igalu

Odbornici Demagoga, DF, SNP i Novske liste izglasali su na jučerašnjoj sjednici SO Herceg Novi budžet za 2018. godinu i odbili predlog odbornika DPS-a da se predvide sredstva za gradnju prijeko potrebne osnovne škole u Igalu.

Šta je suština problema? Lokacija preko puta Šišteta namijenjena je za izgradnju osnovne škole za kojom vape građani Igala. Građani najvećeg naselja u Herceg Novom godinama čekaju rješenje kojim bi se poboljšali uslovi za rad velikog broja naših najmlađih sugrađana. Ministarstvo prosvjete opredijelilo je dio sredstva za izgradnju škole. Međutim, baš na tom mjestu odbornici Demagoga, DF, SNP i Novske liste žele da grade autobusku stanicu. Prema njihovoj zamisli autobuska stanica treba da se gradi na uzbrdici i krivini čime se direktno ugrožava bezbjednost putnika. Prema njihovoj zamisli autobuska stanica treba da se gradi u neposrednoj blizini Instituta “Dr Simo Milošević” čime se direktno ugrožava mogućnost ozbiljnog planiranja razvoja zdravstvenog turizma visokog nivoa. Prema njihovoj zamisli autobuska stanica treba da se gradi na podlozi koja ne odgovara propisanim standardima o gradnji infrastrukturnih objekata.
Iako su više puta opomenuti od odbornika DPS koliko rješavanje pitanja autobuske stanice na način na koji predlažu ne odgovara potrebama saobraćajne infrastrukture, predstavnici koalicije na vlasti ostali su istrajni. Ostalo je nejasno da li odbornici Demagoga, DF, SNP i Novske liste zaista malo znaju, pa su otćutali sve sugestije koje su dali odbornici DPS-a, ili im je imperativ da budu protiv svake inicijative DPS-a važniji od interesa učenika sa Igala. Kako god, generacijama sa Igala ostavili su u amanet svoju sramotu, da kao predstavnici jednog dijela građana Herceg Novog zastupaju isključivo politikantske interese svojih partija. Zato vjerujemo da će svi građani Herceg Novog znati da ocijene namjere odbornika DPS i odbornika interesne koalicije na vlasti, za koju vjerujemo da neće dugo trajati.

OO DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član