OO DPS Herceg Novi: Vlast u Herceg Novom ekspeditivna jedino kada se usvajaju izvještaji o neradu

Na početku sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nije postojao kvorum za ponovažno odlučivanje, jer predstavnici koalicije na vlasti nijesu obezbijedili učešće svojih odbornika. Kako se to ne dešava prvi put, odbornici DPS Herceg Novog tražili da se sjednica prekine i nakon što koalicija na vlasti obezbijedi kvorum obavjesti odbornike DPS kako bi uzeli učešće u radu. U trećem pokušaju koalicija na vlasti uspjela je da obezbijedi potreban broj odbornika i nastavi sjednicu, ali pri tom nisu pozvali svoje kolege iz redova DPS.

U dosadašnjim pokušajima održavanja XIII Sjednice vladajuća koalicija u Herceg Novom izbjegavala je raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda, jer je tada bilo važno da iskažu birgu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici… Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su XIII Sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad i brzinom na kojoj bi pozavidjeli Meklaren i Ferari usvojiti sve tačke. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga.

Odbornici DPS smatraju da u situaciji u kojoj se nalazimo, a koja je uzrokovana korona-viurusom, više nego ikada nužno je da zajednički tražimo rješenja za potrebe građana i privrede Herceg Novog. Tako ne misli vladajuća većina u Herceg Novom. Njoj je važnije da podrži egzibicionizam svojih istomišljenika u drugim opštinama nego da obezbjeđuje olakšice i pomogne svojim građanima.

Tako je koalicija na vlasti u Herceg Novom još jednom pokazala svoju nemoć i nedostatak demokratskog kapaciteta. Zato i bira da razgovara sama sa sobom, jer jedino tako je sigurna da neće izostati glorifikovanje sopstvenog nerada. Klub odbornika DPS je uvijek bio spreman da diskutuje o svakoj temi. Kada oni koji su zaduženi za sprovođenje procedura shodno zakonu stvore uslove za normalan rad, mi smo tu, spremni da o svakoj temi govorimo argumentovano i jasno da nas razumije svaki građanin Herceg Novog.

DPS je ozbiljna, najveća i najjača partija u Herceg Novom i neće dozvoliti potcjenjivanje i ucjene od koalicione grupe u Herceg Novom koja očigledno u svojim redovima ima ozbiljne probleme. A kako i ne bi imali kada se utrkuju ko će raditi manje, a uzeti više.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član