OO DPS Herceg Novi: Vlast najavljivala novu strategiju upravljanja otpadom – obećanje NIJE ispunjeno

Aktuelna vlast u Herceg Novom najavljivala je u dijelu svog programa komunalni red, infrastukuru i uređenje prostora,  usvajanje nove strategije upravljanja otpadom, ali ni to obećanje naravno nije ispunjeno.

Vlast u Novom koja je nadaleko prepoznata kao svjetski rekorderi u nesprovođenju datih obećanja,  time je pokazala da nema niti znanja niti osjećaja, na koji način rješavati komunalne probleme Herceg Novog.

Podsjećamo da su prije četiri godine definisali da će „izraditi novu strategiju upravljanja otpadom, koja će obuhvatiti pitanje gradske deponije, reciklažnog centra, adekvatno odlaganje otpada i povećanje mjesta za odlaganje“.  Obećali su da će u skladu sa ekološkim trendovima, promovisati grad bez PVC ambalaže, ali sve je to ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Umjesto svih ovih pobrojanih ciljeva Herceg Novi danas niko ne prepoznaje kao lijep i uređen grad,  već je od svih opština na primorju na posljednjem mjestu kada je ta  problematika u pitanju.

Dovoljno je samo pogledati kako danas izgleda Herceg Novi i svima će biti jasno da ovaj grad vode neodgovorni ljudi koji pitanje komunalnog otpada ne umiju da riješe, niti da se bave tim problemom. Nije saniran problem divljih deponija u našoj opštini, a o upravljanju komunalnim otpadom se odnose na vrlo neodgovoran način tako što se donose samo neka ad hoc rješenja koja nijesu održiva.

Pozitivna je stvar što će lokalni izbori biti održani 9. maja pa će tako birači imati priliku da izaberu promjene i na taj način rješavanje brojnih komunalnih promjena prepuste ljudima koji će to raditi na odgovoran i održiv način.

Sasvim je izvjesno da će umjesto obećanja o „gradu bez PVC kesa“, Herceg Novi nakon 9. maja biti opština bez postojećih funkcionera na vlasti.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član