OO DPS Herceg Novi: Očekivane svađe u koaliciji na vlasti

Koalicija na vlasti u Herceg Novom odavno je došla do granica svoje nesposobnosti, pa nas ni malo ne čudi što svojim potezima pokazuje konfuziju i nesnalaženje. Ovog puta povod je ukidanje radnog mjesta šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju. Kancelarija za međunarodnu saradnju formirana je u vrijeme vršenja vlasti koalicije IZBOR-DPS. Pamtimo odlične rezultate rada iz tog perioda koje sada, naravno, niko i ne pominje. Cijenimo i da je u koaliciji koja trenutno vrši vlast u Herceg Novom, Kancelarija vjerovatno jedina dobra karika i sa vidljivim rezultatima. Međutim, očigledno je da su dimenzije međusobnih sukoba u koaliciji na vlasti toliko velike da se ne preza ni od toga da se zausatvi pozitivan rad Kancelarije. 

Da je nešto definitivno trulo u vladajućoj koaliciji u Herceg Novom potvrđuje i pokušaj uvođenje DPS-a u međusobni sukob koalicionih partnera i optužbe o povezanosti jednog od njih sa nama. Zbog javnosti želimo da istaknemo da ni sa jednim članom vladajuće koalicije u Herceg Novom DPS nema, niti je imao, bilo kakvu saradnju. Razlog je razlika u programskim opredjeljenjima, prije svega u odnosu prema nekoliko važnih pitanja za budućnost države Crne Gore.
I pored očekivanja visoke funkcionerke DF-a da će nakon povratka sa Molitvenog doručka Predsjednik Opštine ukinuti kako je kazala “nelegalne i nezakonite odluke svog podpredsjednika”, ne možemo se oteti utisku da će ipak biti da je izmjena Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsjednika dogovorena i koordinirana sa njim. Očigledno da Predsjednik Opštine nije imao ni čojstva, ni muškosti da to učini sam. Pretpostavljamo da ga brine i kako će reagovati njegov kum, Predsjednik Skupštine koji je, kao i šefica kancelarije za međunarodnu saradnju iz redova DF-a.
S druge strane, dobro pamtimo izjave predsjednika Novske Liste koji je insistirao na depolitizaciji. Zato je zanimljiva i njegova izjava da je “uz prethodnu saglasnost stranke, koja je bila jednoglasna, riješio da razriješi dužnosti šeficu Kancelarije”. Kako čudno zalaganje za depolitizaciju. Možda misli da depolitizacija podrazumijeva samo smjenjivanje funkcionera drugih političkih stranaka.
DPS ne interesuje ko će koga nadmudriti u koaliciji na vlasti, ko ima veću a ko manju snagu. Ne zanima nas ni udar sadašnje vlasti na sadašnju vlast. Ne zanima nas ni zašto je neko odsutan, a neko prisutan. Interesuje nas samo dobrobit građana Herceg Novog i razvoj grada za šta se nesebično zalažemo. Zanima nas da se Skupština opštine češće saziva, da se radi više i da svi građani Herceg Novog mogu da osjete boljitak i napredak.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član