OO DPS Herceg Novi: Ne igrajte picigin sa lopticom “odgovornost”

U našoj opštini sve kasni. Neizvjesnostima nema kraja. Uprkos bučnim najavama da će sposobni kadrovi vladajuće koalicije “odraditi” sve zadate aktivnosti od interesa za grad, rupe su tolike da u njih sami propadaju. Jedna od rupa je ovogodišnji Praznik mimoze.

Zvanično obrazloženje organizatora promotivnih aktivnosti 49. Praznika mimoze Sekretarijata za kulturu, JUK Herceg festa i Turističke organizacije glasi: “Zbog kadrovskih promjena u JUK Herceg festu, ove godine kasni program Praznika mimoze 2018.“ U prevodu: od kada smo došli na vlast, toliko smo zauzeti da nemamo vremena organizovati Praznik mimoze! 
Nova direktorica Herceg Festa Gordana Porobić Krcunović, izabrana ne predlog DF-a, saradnik u nastavi sa svojih 45 ljeta i bez dana radnog iskustva u upravljanju ili kulturi, procijenila je da je važnije da svoje dragocjeno vrijeme troši u Nikšiću sarađujući u izvođenju nastave, nego u Herceg Novom pripremajući Praznik mimoze. Promotivni materijal nije odštampan na vrijeme, niti su tur-operatorima dostavljene ponude. I dok se svi pravdaju i igraju picigin sa lopticom “odgovornosti” niko i ne pomišlja o punjenju budžeta opštine ili o tome kako će proći oni građani Herceg Novog koji žive od turizma i događaja poput Praznika mimoze. 
Paunska vlast igoniriše i zahtjeve mjesnih zajednica koje trebaju da organizuju fešte za sve koji posjete Herceg Novi. Tako mjesnoj zajednici Kumbor niko od gradskih otaca nije odgovorio ni nakon više upornih ponavljanja dopisa kojim se traži sastanak na kojem bi se dogovorile konkretne obaveze. Kako ono narod kaže: “stotinu babica – kilava beba”. No, ne bi nas čudilo da na kraju pričitamo kao i za Novu godinu: “nikada bolji i nikada spektakularniji javni doček Praznika mimoza nije bio organizovan u Herceg Novom”.

OO DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član