OO DPS Herceg Novi: Malaksala koalicija traži lijek u džepovima građana Herceg Novog

Donijetom Odlukom o ljetnjem režimu naplate parkinga koalicija na vlasti još jednom je besramno obmanula građane Herceg Novog. Odlukom je predviđena naplata parkinga sedam dana u nedjelji u vremenu od 7-24h. Za novu odluku građani Hercerg Novog saznali su tako što su dobili kazne u visini dnevne parking karte. Odluka o ljetnjem režimu naplate parkinga je nastavak prethodno donijete Odluke o uvođenju novih naplatnih mjesta na lokacijama gdje ih nikada nije bilo. Kao parking obilježeni su prostori koji ne zadovoljavaju ni minimalne uslove za normalno funkcionisanje u saobraćaju (dio trotoara, prostor uz jednosmjernu saobraćajnicu koja je sama po sebi teško prohodna, oštećeni dio puta, itd).

Očigledno je da malaksala koalicija na vlasti u Herceg Novom terapiju za svoje kritično stanje traži u džepovima građana i da je održavaju sitni privatni interesi. „Depolitizacija“ je postala „familijarizacija“ jer je prvi uslov svakog konkursa koji objavi lokalna vlast rodbinski, kumovski ili makar bliži prijateljski odnos sa liderima klonule koalicije. Tako se uUpravnom odboru Parking servisa kojim rukovodi Goran Belušević iz Demokrata nalazi i Simo Vlaović odbornički kandidat Novske liste i dobar prijatelj Miloša Konjevića. Ne znamo zašto Simo Vlaović nije obavijestio Miću Konjevića da će se povećati obuhvat parking servisa, ali znamo da bi Mića Konjević reagovao i zaprijetio izlaskom iz koalicije, a možda i politike, kako je to uradio i 2013. godine upravo zbog Parking servisa.

Zato želimo da vjerujemo da je Mića Konjević danas isti Mića Konjević iz 2013. godine i da ne zna da će se Parking servis proširiti do prvih livada na periferiji grada i gdje god je moguće još i dalje, kako bi se uzeo novac za ispomoć opštinskoj kasi koju je u potpunosti razorilo masovno zapošljavanje prijatelja i rođaka do trećeg koljena. Želimo da vjerujemo jer Mića Konojević ne bi ćutao, kao što nije ćutao ni 2013. godine kada je revoltiran i uvrijeđen nepravdom prema građanima Herceg Novog zbog parkinga podnino ostavku i demonstrativno napustio sve funkcije. Zato se pitamo ima li Novska lista iste principe danas kao 2013. godine? Ili su principi poklekli na parkingu? Da li je herojski žar splasnuo preuzimanjem vlasti, a sva obećanja, zakletve na vječnu vjernost i poštenje svela se na sitno sopstveničke interese. Ili će nam Mića Konjević reći da su poklekli pred pritiskom koalicionih partnera i dali prioritet ličnim ciljevima, nad principima koje su glasno iznosili u predizbornoj kampanji? Ili je možda Novska lista napravila plan da uđe pod skute Demokrata?

Što god da je istina, bilo bi lijepo da građani Herceg Novog znaju koliko iznosi cijena principa Miće Konjevića? Kako je cijena tako rapidno pala od 2013. do danas? I zašto tu cijenu plaćaju Novljani?

Opštinski odbor DPS Hercg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član