OO DPS Herceg Novi: Gdje je opet nestao Katić?

Skup lokalnih udruženja koja trenutno vrše vlast u Herceg Novom, a kojima se i ne zna tačan broj, upadljivo se trudi da dokaže koliko su kratkog vijeka bila njihova obećanja o depolitizaciji. Nedavnim katastrofalnim kadrovskim rješenjima za kratko su odvukli pažnju sa naknadne isplate honorara za koncert izvjesnog Georgijeva koji je ljetos pjevao za potrebe kampanje Demokratskog fronta, slabe posjećenosti za Novogodišnje praznike ili devastacije parka Boke.
Datum imenovanja depolitizovanih kadrova sugestivno ukazuje, a činjenice potvrđuju, da su u pitanju rješenja za pomirenje, rješenja da se niko ne naljuti i da se sklopi makar i privremeno primirje. U par dana imenovani su po jedan predstavnik SNP-a, Novske liste i Demokratskog fronta. Svakome po malo, bez ikakve potrebe da se ponuđena kadrovska rješenja potkrijepe smislenim obrazloženjima, sa jasnom namjerom da “veliki” koalicioni partner udovolji manjima. Sve to uz prećutnu podršku nevladinih organizacija koje se u Crnoj Gori, parama sa strane, navodno zdušno bore protiv partijskog zapošljavanja.

I dok se političke funkcije raspoređuju po modelu depolitizacije koji ne postoji niđe na kugli zemaljskoj, pitamo se đe ponovo nestade Katić? Nakon što je pred izbore volšebno nestao sa bilborda, da ne bi remetio sliku velikom vođi sa državnog nivoa, sada je ponovo skrajnut, da ne ometa manje koalicione partnere u realizaciji njihovih ciljeva. A koji su to ciljevi? Svakako nijesu vezani za Herceg Novi, već za političko potkusurivanje na temelju trulih kompromisa. Herceg Novi je tu u sporednoj ulozi nijemog posmatrača preko koga se lome koplja unutrašnjih konflikata za koje već svi u gradu znaju. 

Čak i ako im se omakne da za neko mjesto imaju kakav-takav kadar, čelnici skupa lokalnih udruženja izaberu onoga ko je u tom momentu došao na red za političko namještenje u procesu “depolitizacije” koji su osmislili Demagozi. A kada situacija postane ozbljna, Katića njegovi saborci obrišu sa bilborda ili isključe iz uloge Predsjednika Opštine. Ne razumijemo zašto Demagozi isključuju čovjeka koji ima značajno iskustvo u rukovođenju opštinom, jer nismo zaboravili da je dugi niz godina bio potpredsjednik opštine. Istina ne ispred Demagoga. I umjesto da podvuče crtu i napokon kaže da je dosta, Katić snishodljivo i ćutljivo prihvata sve, zarad mira u kući. Zato znamo da mu nije lako.
Metodom diobe počeli su da nastaju i novi sekretarijati. Od jednog sekretarijata nastanu dva. Po potrebi nastaće i tri. A ako bude neophodno i četiri. I tako će se “ZAPOŠLJAVANJEM, A NE PODJELAMA” popunjavati radna mjesta sve dok se ne zaposli dovoljno načelnika koji, osim što će dobiti socijalno, zdravstveno i redovnu platu, nijesu dorasli tim izmišljenim funkcijama. I sve to prolazi bez reakcije nevladinih organizacija koje se u Crnoj Gori navodno bore protiv povećanja opštinske administracije.
Kako na sve ovo gleda dugogodišnji potpredsjednik, a današnji Predsjednik Opštine, i iz kog ugla, teško je reći. Kako neko sa njegovim iskustvom, dopušta da se od Opštine pravi trening poligon za probne vožnje, dok se on fotografiše u svečanim prilikama? Ili je baš na tu ulogu pristao onog dana kada su ga uklonili sa bilborda?

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član