OO DPS Herceg Novi: Da li je u Herceg Novom na pomolu afera “betonska galanterija”?

Temeljni oslonac koalicije na vlasti u Herceg Novom – SDP, mogao bi biti dio afere teške gotovo 60.000 eura. Naime, toliko iznosi vrijednost ugovora koji su potpisali Dragan Šimrak, direktor “Šimrak” d.o.o., odbornik SDP-a u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP-a Herceg Novi i mr Boro Lučić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, istaknuti član OO Demokrata Herceg Novi. 

Da li je uvaženi predsjednik Opštine Katić i u ovom slučaju prenio dio svojih ovlašćenja na mr Bora Lučića? Da li je u koaliciji na vlasti prethodno usaglašeno da se iz opštinske kase dodijeli iznos od gotovo 60.000 eura firmi čiji je osnivač odbornik SDP u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP? Zašto je odbornik SDP u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP HN čekao gotovo četiri godine da dostavi ugovor na potpisivanje? 

Ne želimo da se bavimo time kako to da odbornik u Skupštini Opštine Herceg Novi potpisuje ugovor sa Agencijom čiji je osnivač Opština Hereg Novi? Ne želimo da utvrđujemo ni da li postoji konflikt interesa oko izrade betonske galanterije po ugovoru broj 01-10-03/18 potpisanog 22.03.2018. godine? Nije nam jasno zašto ugovor vrijedan gotovo 60.000 eura potpisuje Dragan Šimrak ispred društva u kojem je izvršni direktor i ovlašćeno lice koje ima pojedinačnu odgovornost Katarina Šimrak? Odgovori na ova i druga pitanja u nadležnosti su državnih institucija. 

Ono što znamo je da su u redovima SDP još svježe gorke uspomene na ostavku četiri odbornika SDP u Herceg Novom koji su prilikom napuštanje partije kazali: “ostavke smo podnijeli zbog neslaganja sa putem kojim ide partija, nezadovoljstvom načinom vođenja OO SDP HN od strane Dragana Šimraka i ukupnom odnosu SDP-a prema Herceg Novom”. 

OO DPS Herceg Novi 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član