OO DPS Herceg Novi: Aktuelna lokalna vlast najavljivala centralnu kancelariju za javne nabavke – obećanje NIJE ispunjeno

Lokalna samouprava u Herceg Novom, svjetski rekorder u neispunjenim obećanjima, nije ispunila ni sopstvenu najavu o formiranju centralne kancelarije za javne nabavke.

Prije četiri godine su Demokrate kao jedan od prioriteta u borbi protiv korupcije najavljivali centralizovanu kancelariju za javne nabavke koja bi uključivala i javna preduzeća.

– Uvešćemo precizne opise tendera, uslove učešća na njima, kao i jasne tenderske procedure, što sve mora biti predmet stroge kontrole od strane nadzornih organa (interne i eksterne revizije). U tom smislu, preduzeća proglašena krivim za djela korupcije biće isključena iz dalje procedure. Jasno ćemo definisati dinamiku izvođenja radova i plaćanja penala za kašnjenja u realizaciji – piše u programu Demokrata iz 2017. godine.

Sve ovo je samo bila još jedna obmana i prazna priča. Iskustva kompanija koja su učestvovala na tenderu najbolje se ogledaju u broju usvojenih žalbi Državnoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Zbog nestručno obavljenog posla, ali i sumnjivo raspisanih tendera građani Herceg Novog su svojim novcem plaćali troškove kompanijama koje su se žalile na odluke administracije Opštine Herceg Novi i lokalnih preduzeća.

Sve ove troškove aktuelna vlast je naravno prikrila, a na taj način su dokazali da se netransparetno odnose prema novcu svih građana Herceg Novog. Pozivamo aktuelnu vlast da saopšti koliko je novca isplaćeno za dva poništena tendera u samo jednom mjesecu (februar) prošle godine, kao i da odgovore ko je zbog toga kriv!

Znamo da će Demokrate reagovati i na ovo naše saopštenje i tome se radujemo, jer su u svim dosadašnjim reagovanjima potvrdili sve naše navode. Populistima i demagozima vrijeme ističe. 

DPS Herceg Novi je uvjeren da će birači 9. maja jasno izabrati Evropski tim za Herceg Novi i na taj način izabrati da u naredne četiri godine gradom se upravlja na efikasan i moderan način.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član