OO DPS Budva: Zbog Carevićeve bahatosti i neznanja, radnici u opštinskim preduzećima ne primaju plate

Zaposleni u Opštini Budva, a posebno oni u opštinskim preduzećima, ipak su očekivali od aktuelnog predsjednika Opštine Budva da će, umjesto o popisu stanovništva, više brinuti o njihovim egzistencionalim potrebama, što mu je i dužnost.

Posljednja dva mjeseca, otkako se Carević vratio na funkciju predsjednika Opštine, obilježena su političkim revanšizmom, ali i neznanjem epskih razmjera nove gradske administracije. Ono što vješto pokušavaju da sakriju od javnosti, jeste da radnici u opštinskim preduzećima ne primaju zarade!

Razlog nije prazna opštinska kasa, jer je administracija predvođena DPS-om ostavila više nego dovoljno novca za normalno funkcionisanje grada, već pravna hajdučija nove vlasti na koju smo ukazivali. Opijeni trenutnim prividom moći, toliko su bahati da su pomislili da za njih ne važe zakoni države Crne Gore. Ta bahatost je dovela do blokade gradskih preduzeća i činjenice da njihovi novopostavljeni direktori ne mogu ostvariti nikakvo pravo jer su imenovani – protivzakonito. Dva puta je tragikomična lokalna vlast pokušavala da silom na sramotu legalizuju svoje odluke na konfuznim sjednicama gradske Skupštine, ili, da budemo precizniji – Carević je pokušao da odgovornost sa sebe prebaci na Skupštinu opštine. Iako bi im priznanje da je DPS sve radio po zakonu bilo isuviše gorka pilula, na kraju će ipak morati ili da je progutaju ili da radnike Komunalnog preduzeća, Vodovoda i Parking servisa ostave trajno bez zarada.

U prilog našim tvrdnjama idu i jalovi pokušaji lokalne vlasti da kod Privrednog suda izvrše bilo kakvu promjenu, koja je nastala kao posljedica nelegalnih odluka. Zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo rasplet ove nevjerovatne situacije u koju su lokalni “eksperti” doveli sebe i zaposlene. Ne očekujući da ćemo dobiti javno priznanje da smo bili u pravu, a da su opštinski radnici za vrijeme naše vlasti dobijali zarade, budno ćemo pratiti razvoj događaja u jako interesantnom periodu koji slijedi, i o svemu obavještavati javnost.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član