OO DPS Budva: Vlast u Budvi u potpunom raskoraku

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović juče je za skupštinskom govornicom između ostalog kazao da je nemoćan da učini bilo šta po pitanju izmjena detaljnih urbanističkih planova Budva centar i Petrovac centar i time pokazao da se ograđuje od bilo kakve odgovornosti. Krapović je kazao da ga u rješavanju ovih gorućih pitanja spriječavaju koalicioni partneri i time pokazao koliko ih uvažava i poštuje.

Koliko je vlast u rascjepu govori i nemogućnost da se postigne saglasnost za postavljanje dva direktora Javnih preduzeća u Budvi. Naime, Rade Bauk (SNP) nije dobio saglasnost Skupštine za direktora Komunalnog preduzeća zbog toga što su odbornici Demokrata bili protiv. Saglasnost za direktora Sportsko-rekreativnog centra, Martina Zenovića (Demokrate) takođe je izostala, ovoga puta zato što su protiv bili odbornici Demokratskog Fronta. Tu se priča nije završila: nakon što je izostala podrška Bauku, odbornik SNP-a napustio je skupštinsko zasijedanje, što je prvi korak ka povlačenju podrške trenutnoj vlasti.

Takođe, povlačenje izvještaja Komisije o dodjeli sredstava za NVO za 2017. godinu, zbog kako je predsjednik Opštine naglasio neregularnosti prilikom dodjele sredstava, još jedan je pokazatelj kolika je netrepeljivost između koalicionih partnera.

Izgleda da je ulazak Crnogorske u lokalnu vlast doprinio samo još dubljem narušavanju već loših odnosa u koaliciji, a obećanje njihovih predstavnika da će stvari “dovesti u red” je zapravo bojazan da će otići sa vlasti prije nego zauzmu obećane fotelje.

Jučerašnja sjednica Skupštine Opštine je pokazala da je jedini razlog zašto ova družina simulira koaliciju u Budvi – što duži ostanak na vlasti. Našu dobronamjernu primjedbu da kapetan brod koji tone napušta posljednji, Krapović juče nije želio da čuje. Ponašao se suprotno od ovog principa. Pretpostavljamo da se ipak bolje razumije u polupodmornice, koje su u njegovom vlasništvu.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član