OO DPS Budva: Sporazum Crnogorske i propale budvanske koalicije – definicija političke korupcije

Epilog takozvanih pregovora o prevazilaženju političke krize u Budvi, obilježen  klasičnom političkom korupcijom, koju Bečićeva stranka licemjerno ističe kao svoj uspjeh, potvrdio je sve slabosti lokalne vlasti, ali i pokazao nedosljednost onog dijela opozicije koji je ovim aranžmanom pogazio sve ono na čemu je gradio imidž – navodnu “principijelnost” i takozvanu “privrženost” interesima Crne Gore.

Raspala budvanska koalicija, obilježena kao najgora vlast koju je naša opština imala, i prepoznata po svom antidržavnom činjenju – od postavljanja vijenaca Ravnogorcima, do sramnih bilborda kojima su provocirali Budvane, panično je tražila pojas za spasavanje na budvanskoj političkoj pijaci, znajući da njeni članovi broje poslednje dane na svojim unosnim funkcijama. Posvađani i zavađeni, samo su se oko jednog složili – da svoje privilegije i interese moraju sačuvati po svaku cijenu. Taj “pojas” im je danas dobacila Crnogorska, pokušavajući da ovaj svoj kalkulantski politički potez, prethodnih dana prikaže kao nekakav “doprinos dijalogu i demokratiji”. Ne razumijemo kakva je muka natjerala jednu mladu, i činilo nam se perspektivnu stranku, da dobrovoljno pristane na “političku eutanaziju”?!

Uostalom, svako je kovač svoje političke sudbine. Produžetak opasnog političkog eksperimenta, u novoformiranom Opštinskom odboru DPS-a nas je još više učvrstio u stavu da je Budvi hitno potreban potpuno novi i drugačiji politički inženjering. Nakon što smo se uvjerili u domete i stručnost političke skalamerije, sa sigurnošću možemo konstatovati i to da Budvani ne zaslužuju ovakvu vlast. Potrebno je što prije stvoriti uslove za kvalitetniji, sadržajniji i organizovaniji život na lokalu. A ključ za to je efikasna lokalna samouprava,  koju svakako ne mogu činiti ideološki različite, međusobno posvađane i zavađene stranke.

Demokratska partija socijalista sa rušiteljima države i negatorima crnogorske državnosti, nikad nije, niti će u budućnosti praviti kompromise. Oni koji su bili, iz samo njima poznatih razloga, privučeni ovom “nečasnom ponudom” raspale budvanske koalicije, na sasvim izvjesno skorim lokalnim izborima imaće prilike da sagledaju političke posledice partnerstva sa DF-om, Demokratama i ostalim političkim subjektima koji čine antidržavni konglomerat stranaka u Budvi.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član