OO DPS Budva: Politička i vjerska diskriminacija u budvanskim javnim preduzećima

Posljednjih dana u budvanskim preduzećima, Vodovodu, Komunalnom i Parking servisu na snazi je diskriminacija jednog broja zaposlenih, zbog njihovog vjerskog i političkog opredjeljenja. Na osnovu svjedočenja i Aneksa ugovora koji su dostavljeni na uvid, novo rukovodstvo se počelo odnositi prema neistomišljenicima revanšistički i diskriminatorski.

Naime, oni dugogodišnje i kvalitetne radnike prebacuju na niže pozicije i istima umanjuju koeficijente na zarade. Kao razlog, navode složenost ekonomske situacije usljed pandemije Covid 19. Ovo obrazloženje i ne bi bilo čudno, kada bi teret snosili svi jednako, a ne samo jedan dio zaposlenih. Da je u pitanju radna diskriminacija, govori činjenica, da od dva zaposlena na istoj radnoj poziciji po sistematizaciji, jednom službeniku se smanjuje koeficijent zarade, a drugom ne. Očigledno da se radi o podjeli zaposlenih na politički podobne i one koji to nijesu.

Ovakve i slične pojave su za svaku osudu, pa ovom prilikom pozivamo inspekciju rada da utvrdi kršenje propisa. Takođe, poručujemo da nećemo tolerisati bilo koji vid diskriminacije, vjerske ili političke, već ćemo sve takve i slične slučajeve nastaviti da uredno prijavljujemo nadležnim organima i obavještavati javnost.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član