OO DPS Budva: Litije važnije od raskopanih ulica

Ni nakon nekoliko obraćanja, te ukazivanja na ovaj problem, kako od strane naše partije tako od strane većine mještana, u Petrovcu je stanje nažalost ostalo nepromijenjeno. Trenutna vlast u Budvi počela je da izvodi radove u Petrovcu kod autobuske stanice na izradnji kružnog toka. Uz veliku medijsku pompu u novembru sa otpočeli radovi, ulice su raskopane a nakon par dana radovi su stali. Od tada je prošlo više od dva mjeseca, a radovi se ne nastavljaju.  

Na šta liči jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori dovoljno govori nevjerica i ogorčenost građana i gostiju koji dođu da posjete ovo mjesto. Da situacija bude još gora radi se o jedinoj ulici koja vodi od magistrale do petrovačkog šetališta, tako da svaki gost ili posjetilac mora ovuda proći i kao doček u turističko mjesto vidjeti raskopane i zatvorene ulice, otovrene kanale, neobezbijeđene i opasne kako za vozače tako i za pješake. Opštinski čelnici, a tu prije svih mislimo na predsjednika opštine i predsjednika skupštine (koji je da još bude gora situacija upravo iz Petrovca) bave se sasvim drugim stvarima. Očigledno je njima bitnije blokiranje grada i građana, pozivanje na litije i molebane, te zakazivanje hitnih sjednica, a da su odgovorni kao što nisu upravo bi zbog ove situacije sazvali hitnu sjednicu, jer nam je sezona praktično pred vratima. Razumljivo je da gospodin Carević od svojih crkvenih obaveza (jer je ujedno i predsjednik crkvene opštine Budva) nema vremena da se bavi svojim poslom, kao i da nema vremena da brine i zastupa sve građane, već samo one koji dijele njegovo mišljenje i podržavaju njegovu partiju. Ali i pored velikog broja obaveza predlažemo predsjedniku opštine da malo prošeta gradom i mimo litija, pa da vidi u kakvom je stanju grad koji uskoro ulazi u sezonu, jer je očigledno da mu zastave drugih država zakljanjaju pogled, te da obavezno prošeta do drugih djelova opštine Budva npr. do Petrovca koji se nalazi u potpunom haosu u koji ga je ova vlast dovela. 

Novoizabrani Savjet Mjesne zajednice Petrovac se ne oglašava o ovom problemu, njihove vidike ne zatvaraju tuđe zastave kao što je slučaj sa gospodinom Carevićem, već isključivo politička pripadnost koja im ne dozvoljava da o ovome progovore ili reaguju ne bi li naljutili svoje partijske šefove, koji su ih silom na sramotu ugurali u savjet, iako je na zboru građana Petrovca koji je održan uoči Nove godine svakom prisutnom bilo jasno da ne postoji kvorum (potrebno je da bude prisutno minimum 10% stanovnika Petrovca) i da se na zboru ne može odlučivati to jest birati članovi savjeta MZ. Sve prethodno navedeno dovoljno govori o odnosu čelnika opštine Budva prema Petrovcu i njegovim građanima.

OO DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član