OO DPS Budva: Direktor TO Budva rekorder u lošim koracima

Radi objektivnog informisanja javnosti, osjećamo potrebu da odgovorimo na polemiku koja se prethodnih dana vodila putem sredstava javnog informisanja.

Kao najjača partija u Crnoj Gori moramo reagovati na saopštenje Demokrata “Funkcionerima DPS-a zloupotrebe svakodnevni način funkcionisanja” gdje na bestidan način tehničku grešku u arhivi Doma zdravlja Budva, kvalifikuju po svom nahođenju u lažna bolovanja.

Budući da Demokrate žele neosnovanim napadima na Demokratsku partiju socijalista da prikriju sve probleme koje su prouzrokovali u lokalnoj vlasti, koristimo priliku da ih podsjetimo na ono što su zaboravili da kažu kad je rad TO Budva u pitanju:

 • Na neregularnoj Skupštini TO Budva prije godinu i po dana izabran je neregularan Upravni odbor nakon čega se ovaj predmet našao pred sudom.
 • Budžet u 2017-oj godini trošen bez saglasnosti SO Budva, znači protivzakonito.
 • TO Budva jedina je TO koja nije dobila saglasnost na Plan rada u 2018-oj od strane Nacionalne turističke organizacije.
 • Broj radnika u TO Budva udvostručen.
 • Neistomišljenike sa visokom stručnom spremom poslali na infopunktove, na njihova mjesta zaposlili niže kvalifikovanu radnu snagu.
 • V.d. direktora TO Budva Mladen Franović isplatio hiljade evra članu Izvršnog odbora kao predsjedniku lovačkog društva.
 • Franović rekorder u Crnoj Gori po ukupnoj sumi isplaćenih dnevnica za službene puteve u jednoj godini. Radi se o sumi od oko 40.000,00 evra.
 • Franović  rekorder u Crnoj Gori po nenamjenskoj potrošnji novca iz budžeta firme. TO Budva finansirala uređenje platoa ispred hotela “Mažestik” koji je neformalni štab Demokrata u Budvi.
 • Budžet TO Budva od 3000000 eura koriste samo tri klijenta što upućuje da postoji osnovana sumnja na visok stepen korupcije.
 • Manifestacije su unazađene do neprepoznatljivosti, propagandni materijal na nivou osamdesetih godina, posebnu pažnju zaslužuje projekat GIS u koji su uložene desetine hiljada evra, a iz kojeg su proistekle u svijetu nepoznate crno bijele turističke mape. Jedan od kurioziteta je i taj da je isti tiraž turističkih mapa štampan kod iste štamparije prošle godine za 3900 evra, a ove godine za 15000 evra.
 • Neregularnostima poslovanja TO Budva bavi se SDT. Prvi predmet je ispitivanje organizacije dočeka Nove godine u Budvi gdje postoje osnovane sumnje oko zloupotreba od strane v.d. direktora Mladena Franovića i članova  Upravnog odbora, a koja je koštala duplo više od svih prethodnih.

Gradjani Budve sve ovo znaju, zato će na prvim sledećim izborima dati pravu mjeru aktuelnoj vlasti i polati je u opoziciju.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član