OO DPS Berane: Održana sjednica Opštinskog odbora DPS Berane

Na redovnoj, 21. sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, kojoj su prisustvovali i Miodrag – Bobo Radunović u ime Predsjedništva i Drago Čantrić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, razmatran je izvještaj Kluba odbornika naše partije, zatim informacija o realizaciji izbornog programa DPS, plan kapitalnih projekata Vlade Crne Gore vezanih za Berane u tekućoj godini, kao i aktuelna politička situacija.

Izvještaj Odborničkog kluba, koji broji 15 odbornika, pokazao je našu punu dominaciju u lokalnom parlamentu, kako po broju i kvalitetu diskusija, tako i po broju replika i odborničkih pitanja. Tokom skupštinskih zasijedanja odbornici DPS su na kvalitetan način sprovodili politiku naše partije i u kontinuitetu su ukazivali na katastrofalno loše funkcionisanje beranske lokalne vlasti (SNP – DF – Demokrate), koja je svojom nesposobnošću ovaj grad dovela u nezavidan položaj. Opštinski odbor je pružio bezrezervnu podršku dosadašnjem radu i daljim aktivnostima Kluba odbornika.

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo što su u prethodnoj godini u Beranama završeni Vladini projekti: Sportska dvorana, Univerzitetski centar, Urgentni centar, obilaznica, sanacija Vasovih voda, nastavljeni radovi na trasi puta Berane – Lubnice – Kolašin, kao i radovi na Kolektoru za prečišćavanje otpadnih voda.

Opštinski odbor DPS Berane očekuje i realizaciju projekata Vlade Crne Gore koji su planirani u našoj opštini za 2019. godinu: izgradnja puta Berane – Polica – Petnjica (II faza), završna faza puta Berane – Lubnice – Kolašin, izgradnja dječijeg vrtića, izgradnja mosta na Limu (Hareme – Opšta bolnica).

Iskazana je puna podrška Opštinskog odbora nadležnim državnim organima u sprovodjenju aktivnosti vezanih za krivično-pravni proces u slučaju „Atlas banke“ i odbjeglog tajkuna, i osudjena je politizacija ovoga slučaja od strane onih koji, po svaku cijenu, žele da ugroze stabilnost Crne Gore.

Opštinski odbor je analizirao i aktuelnu političku situaciju i iskazao nedvosmislen stav da nećemo dozvoliti ugrožavanje stabilnosti naše države od koga god to dolazilo. Politikanstvo ne može ugroziti evroatlanski put Crne Gore koliko god se to ovih dana trudili neki pojedinci i grupe. Takvih pokušaja, neuspješnih, je bilo i u prethodnom periodu. Naša partija će, na čelu sa Milom Djukanovićem, nastaviti da Crnu Goru uspješno vodi ka Evropskoj uniji i njenim vrijednostima.

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član