OO DPS Berane: Manipulacije beranske izvršne vlasti

Želja beranskih vlastodržaca da pobjegnu od svojih neuspjeha je iskaz njihove potrebe da, po svaku cijenu, to pripišu drugima.

Aktivista NVO sektora, kako se i sam  predstavlja, Marko Lalević, shvatljivo, još “uvek ne razume” zašto su ga i kako sopstvenom političkom ucjenom ugurali na mjesto potpredsjednika Opštine Berane, pa nikoga u gradu na Limu ne čudi što je ovih dana i tuđi stav potpisao kao svoj. Ovaj (ne)znaveni  lokalni funkcioner u “svom” ekavicom napisanom “stavu”, još jednom, potvrđuje katastrofalno loše funkcionisanje aktuelne lokalne vlasti u Beranama i lično nepoznavanje načina funkcionisanja lokalne samouprave.

Našavši se u ogromnim problemima koje su sami stvorili, a nijesu sposobni da  ih riješe, nego ih sve više nagomilavaju, beranski opštinari, preko svog NVO aktiviste i lokalnog funkcionera, pokušavaju, doduše neuspješno, da  za svoju nesposobnost i neznavenost okrive Vladu Crne Gore.

 Ovaj “stručnjak” iz lokalne izvršne vlasti, spominje, u “svom stavu”,  dominantno, zadnje zasijedanje lokalnog Parlamenta, pa bi nakon mjesec dana želio da iznese i “svoju” analizu.

Demokratska partija socijalista je to aktivnošću svojih odbornika i saopštenjima učinila blagovremeno, a i ovom prilikom ovog “eksperta” želi da podsjeti da je prethodno zasijedanje  Skupštine obilježilo bezakonje lokalne vlasti, koja je, pored ostalih, nezakonito usvojila i Odluku o imenovanju Opštinske izborne komisije, što je, već, predmet nadležnih državnih organa. 

Razumiju svi što pomenuti potpredsjednik Opštine, zbog svoje neznavenosti i neobaviještenosti, očekivano, ne zna da saopšti koji su to novi kapitalni projekti koje Vlada Crne Gore planira da započne  u 2019. godini, koje je preojekte realizovala, i  koje započete projekte nastavlja da  sprovodi na teritoriji opštine Berane, nego poluistinama obmanjuje javnost. Sa svim tim projektima koji se realizulju ili su realizovani tokom prethodnog perioda se redovno hvalite i predstavljate ih kao sopstvene.Tada ne saopštavate da vas Vlada Crne Gore zakida.

Kada  već saopštavate, ucjenom ugurani potpredsjedniče,  koliki su izdaci Vlade za kapitalne projekte susjednim opštinama, saopštite i koliki su kapitalni izdaci tih opština iz sopstvenog budžeta. I ta činjenica će biti porazna po vas,  nesposobnu beransku lokalnu vlast. Kako možete opravdati  činjenicu da opštine Petnjica i Andrijevica izdvajaju iz svog budžeta više sredstava za kapitalne projekte od Opštine Berane?!? Opet kriva Vlada!!!

Porazna je činjenica da lokalna vlast na spomenutoj sjednici rebalansom budžeta,  na šta su i  ukazali naši odbornici, smanjila za 80% budžet za infrastrukturu, tako  da  izdvajanja iznose  samo nešto više od 200 hiljada eura.   Ovo se ne može niti sakriti niti opravdati !!

Manipulacije potpredsjednika Lalevića koje saopštava u “svom” stavu ne mogu u drugi plan  gurnuti snijegom zatrpane i neočišćene beranske ulice i trotoare, koje bi lokalna vlast trebala da održava, kao ni nezakonito  odlaganje  komunalnog otpada u krugu Biznis zone na Rudešu.

Umjesto da se bavite time, kao i  nezakonitom zakidanju plata radnicima zaposlenim u lokalnoj samoupravi, kupovinom  mercedesa za  više od 50 hiljada eura za predsjednika Opštine, raskopanim ulicama, Zoološkim vrtom koji već 5 godina,  kao vaš najveći projekat,  nijeste još ni počeli, a svake godine najavljujete otvaranje, vi biste samo da koristite lične privilegije koje vam donose funkcije.

Poslanici i odbornici Demokratske partije socijalista će i dalje biti maksimalno posvećeni razvoju našega grada, te će i dalje  nastaviti da afirmišu potencijale ovoga kraja, a projekti u koje ulaže Vlada Crne Gore to na najbolji način potvrđuju.

Nakon “stava” pomenutog aktiviste civilnog sektora, koji je poznat i po uzvicima sa političkih mitinga: “Juriš! Gaziii!” – ne čudi što građani kažu: “Kako Marko za potpredsjednika dođe?!”

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član