OO DPS Berane: Katastrofalni rezultati beranske vlasti

Deseta sjednica Skupštine opštine Berane pokazala je nastavak katastrofalno lošeg funkcionisanja lokalne izvršne vlasti tokom 2019. godine što se jasno prepoznaje u Izvještaju predsjednika Opštine i organa lokalne uprave.

U nepreglednom i loše koncipiranom Izvještaju o kojem su detaljno govorili naši odbornici,  ogleda se nefunkcionalnost i nastavak loših rezultata aktuelne beranske vlasti. Dovoljno je sagledati nekoliko stavki ovog izvještaja koje potvrđuju nedoraslost ove vlasti da rješava veliki broj problema koje su uglavnom sami stvorili.

Činjenica da je iz Budžeta u 2019. godini potrošen minimalan iznos od 500.000 za kapitalne projekte što je višestruko manje od opština u okruženju, definitivno pokazuje da se aktuelna beranska vlast ne bavi razvojem ovoga grada već isključivo rukovodi ličnim interesima. Nesposobnost rukovodilaca zaduženih za investicije i razvoj ogleda se u činjenici da tokom prethodne godine nije realizovan ni jedan od pompezno najavljivanih projekata.

Jedini projekti koji su uspješno realizovani u opštini Berane su projekti Vlade Crne Gore. U prethodne dvije godine  u oblasti infrastrukture i poljoprivrede realizovani su projekti ukupne  vrijednosti više od 15 miliona eura. Svakog našeg sugrađanina treba da raduje podatak da je u narednom periodu Vlada Crne Gore  planirala realizaciju značajnog broja infrastukturnih projekata koji će unaprijediti životni standard stanovnika Berana.

Iz izvještaja razmatranih na sjednici, očigledno je da se finansijski dugovi preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava iz mjeseca u mjesec rapidno uvećavaju, dok se istovremeno obim usluga koje pružaju građanima drastično smanjuje.

Javne nabavke koje su sprovedene tokom 2019. godine pokazuju netransparentnost i brojne nezakonite radnje. Ostaje nerazjašnjen veliki broj poništenih postupaka javnih nabavki i značajan broj prenešenih u narednu godinu. A sve ovo pokazuje nesposobnost ove službe, ako ona uopšte i postoji. Vjerujemo da će po ovom pitanju nadležne institucije vrlo brzo dati konačan sud.

Jedna od nezakonitih odluka koju je jednostrano donijela skupštinska većina na ovoj sjednici jeste i Odluka o izmjenama i dopunama odluke o držanju kućnih ljubimaca, kojom se građanima zabranjuje držanje više od jednog kućnog ljubimca u stanovima i više od dva u dvorištima stambenih objekata. Očekujemo da će i ova odluka ubrzo biti poništena od strane nadležnih institucija.

Da je lokalna vlast potpuno pogubljena i nefunkcionalna pokazuju i skupštinska vikend zasijedanja po svaku cijenu, koja je proizvod unutar koalicionih sukoba i uslovljavanja.

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član