OO DPS Berane: Izvještaj za „razvoj“ Berana potvrda nemoći beranskog SNP-a

Posljednje nemušto politikansko saopštenje SNP Berane samo potvrđuje naše javno iskazane navode u vezi sa nastupima odbornika Demokratske partije socijalista na Trećoj sjednici lokalnog parlamenta Berana.  Pokušaj  SNP-a da „odbrani“ rad Agencije za izgradnju i razvoj  je, zapravo, potvrda nemoći da  skandalozni Izvještaj koji je pun malverzacija, kako smo i ukazali, predstave  kao Izvještaj za „razvoj“ Berana. U tom svom saopštenju SNP i dalje ostaje  u polju politikanstva iz kojeg nikada nije ni izašla. 

Morate, gospodo iz SNP-a, shvatati da vam na sjednicama lokalne skupštine padaju ili se povlače prijedlozi odluka koje vi predlažete, i to, ne samo glasovima DPS-a, nego i glasovima dijela vaših odbornika i u cjelini odbornika Demokrata koji su vaši koalicioni partneri. Znamo da vam je to izazvalo veliku nelagodu, neprijatnost i politički poraz. Tu nemate, kao vlast, nikakvog opravdanja. Činjenica da niko od vaših odbornika nije bio spreman da se ponižava i brani katastrofalno loš rad Agencije za izgradnju i razvoj Berana  svim građanima jasno pokazuje da ste uhvaćeni u malverzacijama i da ste predmet istrage nadležnih državnih organa. 
Činjenica da u Izvještaju predmetne Agencije, pored brojnih malverzacija, stoji i to da imaju sopstvena vozila i mehanizaciju koja je izvodila radove, a da je potrošeno, zamislite, 0 (nula) eura za gorivo jasno pokazuje „ozbiljnost“  i SNP-a i aktuelne lokalne vlasti i Agencije. Ulogu Agencije su, prema Izvještaju, preuzele Mjesne zajednice, te se opravdano postavlja pitanje zašto ona postoji. Naši odbornici su pokazali da je ona bila u funkciji finansijskih malverzacija, a ne razvoja i izgradnje grada. Ta Agencija je, da vas još jednom podsjetimo, dobila iz budžeta Opštine, van usvojenog plana,  700 hiljada eura, da je za plate potrošila oko pola miliona eura, da je u finansijskom gubitku stotine  hiljada eura, te da je za „krpljenje  udarnih rupa“ potrošila, nevjerovatno, blizu 50 hiljada eura, te skoro toliko za zimsko čišćenje lokalnih puteva!! Šta je to ova Agencija uložila u izgradnju i razvoj Berana? Podaci iz godišnjeg Izvještaja jasno potvrđuju – ništa, kao što to potvrđuju svojim nemuštim politikanskim saopštenjem i iz SNP-a Berana.

Projekti sa kojima se hvalite, a koji se trenutno realizuju ili su već realizovani  u Beranama na dobrobit naših građana, su projekti koji su pripremljeni, ugovoreni, obezbijedjena novčana sredstva i započeti prije dolaska vaše vlasti. Podsjetićemo vas samo na neke: Sportska dvorana, Biznis zona na Rudešu, Projekat za prečišćavanje otpadnih voda sa kolektorom, a koji uključuje i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, završetak obilaznice sa izgradnjom kružnog toka kod Cvjetnog parka, izgradnja Vatrogasnog doma, izgradnja četiri stambene zgrade na Rudešu  za potrebe raseljenih lica itd.
Čitajući saopštenje SNP-a stiče se utisak da ova stranka ima 18 odbornika u lokalnom parlamentu, i da samostalno vrši vlast u Beranama. Podsjetićemo vas da imate 6 odbornika, da ste izgubili dodir sa realnošću, a da vam na sjednicama lokalne skupštine ne prolaze odluke koje vi predlažete.
Odbornici Demokratske partije socijalista su, još jednom, ukazali  na mnogobrojne finansijske malverzacije u lokalnim preduzećima, posebno ove Agencije,  čime će se, uvjereni smo, baviti nadležni državni organi.

Opštinski odbor DPS Berane 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član