OO DPS Berane: Beranska koalicija potvrđuje svoju nesposobnost u vršenju vlasti

Upravo završena sjednica beranskog lokalnog parlamenta, koja je zbog unutar koalicionih sukoba prvo odlagana, pokazala je duboku partijsku podijeljenost beranske koalicije na vlasti (Demokrate – DF – SNP).

Skidanje sa dnevnog reda tačaka koje je predložio predsjednik Opštine, naročito Odluke o transformaciji lokalnog radio emitera u televiziju, pokazuju da beranska koalicija samo potvrđuje svoju nesposobnost u vršenju vlasti. Činjenica da jedan dio odbornika koalicije iz vlasti, njih pet, nijesu podržali odluku predsjednika Opštine, te da ih Šćekićeve direktne prijetnje na samoj sjednici nijesu pokolebale,  pokazuje, još jednom nastavak brojnih nesuglasica unutar same aktuelne lokalne vlasti i nefunkcionalnost ove nezdrave koalicije.

Odbornici Demokratske partije socijalista su, na pomenutoj sjednici, argumentovano i ubjedljivo potvrdili katastrofalno loše poslovanje Agencije za izgradnju i razvoj Berana.  

Obzirom da je opština Berane ovoj Agenciji, u prethodnoj godini uplatila nešto više od 700 hiljada eura, te da je ona za infrastrukturu u Beranama  potrošila samo 115 hiljada eura, a ostalo na plate radnicima, samo potvrđuje razloge postojanja ovoga preduzeća – niti za razvoj niti za izgradnju. Dupla plaćanja istih radova od strane ove Agencije, a preko mjesnih zajednica, potvrdila su naše opravdanje sumnje o finansijskim malverzacijama na relaciji Opština – Agencija – Mjesne zajednice. Sada je svima jasno da će, poslije argumenata koje smo iznijeli na ovoj sjednici za ovu Agenciju, Lokalnu turističku organizaciju, ali i za druge lokalne  ustanove, nadležni državni organi imati pune ruke posla.

Poslije poraznih podataka o poslovanju Agencije za izgradnju i razvoj postavlja se opravdano pitanje: Čemu ona služi i zbog čijih interesa postoji? Odgovor je potpuno jasan – građanima Berana, svakako, ne služi, niti je u interesu razvoja grada.

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član