OO DPS Berane: Aktuelne beranske vlasti koristi svaku priliku da vlada bezakonjem

Osma sjednica lokalnog parlamenta u Beranama potvrdila je  nefunkcionalnost, neznanje i zloupotrebe službenih položaja funkcionera beranske lokalne vlasti.

Pod pritiskom argumenata od stane odbornika Demokratske partije socijalista došlo je do izmjene prvobitno neusvojene odluke o osnivanju Rukometnog kluba “Berane 1949”, te je nova odluka u izmijenjenom obliku, na ovoj sjednici, zahvaljujući našim odbornicima, i usvojena.

Skandalozni izvještaji Agencije za izgradnju i razvoj i Sportskog centra, za 2018. godinu, školski su primjer finansijskih malverzacija.

Da bi prikrili finansijske malverzacije u ovim preduzećima njihova odgovorna lica su dostavila odbornicima lažne finansijske izvještaje, što podliježe krivičnoj odgovornosti.

Naime, u  finansijskom dijelu izvještaja Sportskog centra, za 2018. godinu, dostavljenog odbornicima, stoji da su ukupni rashodi iznosili 244.927,00 eura, bez navodjenja  podataka o prihodima, dok u bilansu predatom Poreskoj upravi stoji da su ukupni rashodi iznosili 389.765,00 eura, prihodi 231.954,00 eura odnosno da je ostvaren gubitak od 157.811,00 eura. 

U finansijskom dijelu izvještaja Agencije prikazani su prihodi u iznosu od 818.150,00 eura i rashodi od 1.146.278,00 eura, dok su u bilansu predatom Poreskoj upravi dati podaci o 959.388,00 eura prihoda i 974.560,00 eura rashoda. 

Uvjereni smo da će nadležni državni organi, i ovoga puta, adekvatno reagovati povodom ovakvih finansijskih malverzacija u beranskoj lokalnoj samoupravi.

Demokratska partija socijalista će i dalje ukazivati na nezakonitosti aktuelne beranske vlasti koja koristi svaku priliku da vlada bezakonjem.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član