OO DPS Bar: Nude građanima naše države budućnost okićenu velikosrpstvom i pravoslavljem

Sve se pomiješalo u saopštenju, a i u sveukupnom političkom djelovanju koalicije za “Za budućnost Crne Gore”. Nude građanima naše države svijetlu budućnost – bezdržavnu, ako se oni budu pitali, okićenu velikosrpstvom i pravoslavljem.

DPS je, naravno, neprijatelj broj jedan njihovog stremljenja “ka miru i dostojanstvu” – i to ne samo njihov, nego i Božiji, jer se oni razumiju i u božije i u ovozemaljsko. Ali njihov problem je kako oni tumače i jedno i drugo. To naravno nema veze sa stvarnim problemima i potrebama crnogorskih građana, kojima je ova država kuća bez obzira na vjeru i naciju. Nikome u Crnoj Gori neće biti bolje od toga što jedan broj pripadnika pravoslavne vjeroispovijesti misli da pripada nebeskom narodu i da je Bog samo njihov, da ne moraju da tolerišu neistomišljenike – a kamoli “nevjernike”, koje treba gaziti, kako je napisala jedna od njihovih čelnica. Naravno, to nije nešto što će našu Državu zaustaviti na putu evropeizacije i modernizacije.

I da ne zaboravimo – jeste lijep hram Svetog Jovana Vladimira, ali prvenstveno zato što je baš u Baru, gradu sa brojnim obilježjima mirnog suživota među raznim vjerama i nacijama. Kao što je beskrajno lijepa sva naša Crna Gora. U tome je budućnost naše djece, i naše zemlje, a ne u šetnjama pod zastavama tuđih država, u kojima se sa svijećama u rukama umjesto molitvi često čuju najprizemniji poklici i uvrede.

Kako god da nazovete vaše prosrpske koalicije, i koji god profesor da je na njihovom čelu, one uvijek imaju predznak frontovskog i radikalnog u sebi, što građani vazda i nepogrešivo prepoznaju.

Opštinski odbor DPS Bar 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član