OO DPS Bar: Izvršni i Opštinski odbor DPS Bar dali saglasnost na Koalicioni sporazum

Koalicioni sporazum, koji je prethodnih dana uz koordinaciju člana Predsjedništva DPS-a, Branimira Gvozdenovića i predsjednice OO DPS Bar Branke Nikezić, pripremao pregovarački tim, dobio je večeras punu saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Bar.

Time su stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje Predsjedništvo DPS-a.

Sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Grupa građana ”Biram Bar” i Bošnjačka stranka. Ovako formiranom većinom, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Države.

Sporazum je, takođe, rezultat odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju Bara, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom. Osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biće dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara.

Sporazum je veoma ambiciozan, ali i realan, imajući u vidu program i viziju Demokratske partije socijalista, a posebno kadrovske kapacitete sa kojima raspolaže naša partija. Jedan od ključnih zadataka definisanih Sporazumom je pozicioniranje Bara kao najkonkurentnije jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori. Osim toga, ciljevi sporazuma u potpunosti odgovaraju programima na osnovu kojih su politički subjekti i grupe građana – konstituenti sporazuma, osvojili ubjedljivu većinu na Lokalnim izborima u maju tekuće godine, čime smo dobili puno povjerenje građana Bara da razvijamo grad u narednom periodu.

Vjerujemo da će, s obzirom na kvalitet i ubjedljivost naših programa i Sporazuma i malobrojni opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Bar podržavati naše projekte i aktivnosti, jer su oni isključivo u interesu svih građana Bara.

Zahvaljujemo koalicionim partnerima na veoma korektnom i profesionalnom odnosu u procesu pregovora, i pozivamo sve da već od sjutra preuzmemo punu odgovornost i odmah krenemo sa radom –  ZA DOBRO GRAĐANA BARA.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član