OO DPS Bar: Dušan Raičević izabran za predsjednika Opštine Bar

Na danas održanoj sjednici Skupštine opštine Bar, glasovima koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate Bar, Biram Bar i Bošnjačka stranka, glasovima  27 prisutnih odbornika vladajuće većine, uz 2 glasa odbornika Socijaldemokratske partije, kandidat Dps-a, Dušan Raičević, izabran je za predsjednika Opštine Bar kao najmlađi predsjednik u istoriji barske Opštine.

Rođen je 14.02.1984. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu, kao nosilac diplome Luča. Fakultetsko obrazovanje je stekao 2007. godine, na ACMT-u Dubrovniku, područnoj jedinici Rochester Instituta za tehnologiju, New York, SAD – usmjerenje Razvoj preduzetništva i dobio zvanje diplomirani ekonomista menadžmenta. Nosilac je Cum Laude obilježja.

Raičević je bio nosilac liste DPS-a na proteklim lokalnim izborima, dok je u proteklom četvorogodišnjem mandatu obavljao je funkciju potpredsjednika Opštine.

Novoizabrani predsjenik Opštine Bar, u svom obraćanju, zahvalio se odbornicima koalicije na ukazanom povjerenju i istakao da će mu interes građana Bara biti na prvom mjestu. 

Raičević je između ostalog kazao: „Moja je obaveza da u narednom četvorogodišnjem periodu uz predan i posvećen rad mog tima značajno unaprijedimo kvalitet život svih građana. Zato će jedan odr prvih zadataka nove lokalne uprave biti da već do kraja godine implementiramo jedno od rješenja za najznačajnije i najosjetljivije pitanje koje se tiče otvaranja novih perspektiva za nezapolsene. Ova loklana uprava če staviti akcenat na kreiranju novih radnih mjesta te će uz direktnu finansijsku pomoć omogućiti sposobnim, kreativnim i spretnim mladim ljudima, koji su potreba ovog grada, realizaciju svojih biznis ideja, a kruna našeg rada u narednom četvorogodišnjem periodu će biti rekonstrukcija putnog pravca Virpazar- Sutorman-Bar-Vladimirske krute, za čiju realizaciju već imamo podršku Vlade Crne Gore.“

Novoizabrani Predsjednik kazao je da u narednom periodu građani Bara mogu očekivati nastavak započetih radova na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže i odvođenja otpadnih voda, a već do kraja godine završetak studije vodosnabdijevanja bezvodnih područja opštine Bar.  Najavio je i formiranje tima za unapređivanje poslovnog ambijenta i eliminisanje biznis barijera koji otvara prostor za nova zapošljavanja, valorizaciju svih turističkih mjesta na obije obale, realizaciju projekta elitnog turističkog naselja na Maljeviku i planiranom valorizacijom lokaliteta Dubovica, izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture, te bolju saobaćajnu povezanost. 

Na kraju svog obraćanja, zahvalio je svom prethodniku, dr Zoranu Srznetiću na pruženoj podršci i mogućnosti da se kroz zajednički rad u prethodnom četvorogodišnjem periodu sa pozicije potpredsjednika Opštine, pripremi za sve one izazove koji ga očekuju u budućem radu.

Dosadašnji predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić zahvalio se građanima, odbornicima i koalicionim partnetima iz prethodnog mandata i poželio uspjeh u narednom četvorogodišnjem periodu novom rukovodstvu Opštine na čelu sa Dušanom Raičevićem.”

Služba za informisanje Opštinskog odbora DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član