OO DPS BAR: Brojni projekti u Baru realizuju se iz dana u dan

S obzirom da opozicija u Baru na čelu sa Demokratskim frontom i Demokratama nije nikad bila u gorem stanju zahvaljujući lošem izbornom rezultatu koji su ostvarili na lokalnim izborima, posljednjih mjeseci koriste izgradnju vrtića kako bi makar u nekoj mjeri uspjeli uvećati svoje biračko tijelo i zadobiti podršku među građanima koji traže zaustavljanje radova. I ovo njihovo reagovanje pokazuje da njih zapravo interesuje samo politizacija projekta izgradnje vrtića i stavova građana, na koju nadovezuju gomilu neistina o realizaciji projekata u opštini Bar.

Svi napori odbornika Đurovića, Tufegdžića i Šoškić, kao i njihovih opozionih kolega da ospore i minimalizuju vrijednost i značaj projekata koji se u Baru realizuju ostaće samo na pokušajima. Neće uspjeti odborniku Đuroviću da neistinama o stepenu realizacije Izbornog programa DPS-a sakrije ono što građani Bara vide, a to su projekti koje iz dana u dan realizujemo. Ali evo, gospodine Đuroviću, u kratkim crtama ćemo vas upoznati samo sa nekim projektima, kako javnost ne bi stekla utisak o vašoj potpunoj neinformisanosti.
Od avgusta 2018. godine, kada je za predsjednika Opštine izabran Dušan Raičević, nastavljeno je sa aktivnostima na poboljšanju saobraćajne i komunalne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama. Krajem avgusta započelo se sa radovima na izgradnji vodovodne mreže za naselja Zaljevo, Polje i Sveti Ivan. Prije vremena je završen Projektni zadatak za izradu Strategije vodosnabdijvanja Bara, čime se pristupilo rješavanju pitanja vodosnabdijevanja bezvodnih područja Crmnice i Krajine. Započete su intenzivne aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za Pumpnu stanicu Volujica. Nastavljeno je sa realizacijom Faze III vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Uručeno je i 65 stipendija najtalentovanijim studentima, obezbijeđeno je 559 kompleta udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola, obezbijeđeno je 100 novih kontejnera, te otpočeto sa izgradnjom vrtića na Topolici što vam je, imali smo prilike vidjeti, svima poznato. Budžetom za 2019. godinu, opredijeljeni su veći iznosi za oblasti obrazovanja, kulture, poljiprivrede, sporta,sanaciju putne infrastrukture, i time će se realizacija naših obećanja nastaviti.
Kao što vidite, na realizaciju našeg Izbornog progama ne utiču ni vremenske prilike, ni vaši bezuspješni pokušaji stvaranja političkih neprilika. Kurs DPS-a je jasan i nedvosmislen – razvoj grada i bolji kvalitet života svih građana! O podjelama unutar partije ste možda vi najpozvaniji da govorite, s obzirom na veliko iskustvo koje imate u vašim „bogatim“ partijskim podjelama. Pa kad smo kod toga, najbolje odgovore o podjelama bi vam mogao dati upravo kolega Tufegdžić, trenutno angažovan u Demokratskoj Crnoj Gori. Tufegdžić se sada naprasno zainteresovao za pitanje izgradnje vrtića, ali 2009. godine kada je bio perjanica Pozitivne, pa onda po drugi put Pokreta za promjene nije udostojio ni Skupštinu opštine prisustvom, ni građane svojim stavom o vrtiću, jer ga nije ni imao. Ali možda je to samo posljedica Tufegdžićevih brojnih promjena partija, kojih je za 8 godina promijenio 7, da mi znamo. Upravo to je pokazatelj zašto je Tufegdžiću najpotrebniji vrtić.

Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član