OO DPS Bar: Bajkovite novogodišnje izjave čelnika DF Bar

Nasmijali smo se, od srca, svojevrsnoj ekspediciji DF-a koju su započeli posjetom Komunalnom preduzeću u Baru. Zaličilo nam je to, a vjerujemo i našim sugrađanima, na neki novogodisnji karavan, kojemu je istina i vrijeme u ovo doba godine, sa sve novogodišnjim (nerealnim) željama i maštarijama.
Predstavnici DF-a kazu kako će oni pospješiti rad gradskih preduzeća kad dođu na vlast poslije lokalnih izbora. S obzirom na to da ta poruka dolazi od političke grupacije sa stalnim padom rejtinga i broja pristalica, zvuči prilično bajkovito.

A tek što obećavaju da nakon njihovog tobožnjeg dolaska na vlast ne bi bilo političkog revanšizma-samo fale zvončići i praporci da novogodišnja čarolija bude potpuna.
Naša je topla preporuka da DF prvom prilikom posjeti deponiju Možura, jer će njihova politika završiti na političkoj deponiji, kao izuzetno kontaminirana i anticrnogorska.
Znaju građani Bara koliko je DF sklon revanšizmu, otpuštanju po partijskoj osnovi i svim ostalim vidovima političkih odmazdi. Perjanice opozicije su to demonstrirali i u Budvi, i u Kotoru, i u Herceg Novom.
Znaju građani takođe i da se mnogi projekti i kapitalne investicije koje se realizuju u opštini Bar, između ostalih i oni koje sprovodi Komunalno preduzeće, dijelom finansiraju i iz sredstava evropskih fondova. To je dugogodišnja, veoma uspješna praksa i nije potrebno da DF dođe na vlast, pa da takvo nešto počne da se sprovodi. Da su malo pažljiviji i revnosniji u radu lokalnog parlamenta gdje se takve informacije mogu čuti, vjerovatno bi bili bolje obaviješteni. I ne bi bilo potrebe da idu od preduzeća do preduzeća da skupljaju informacije i plasiraju bajke i prazna obećanja.
No, demokratija svojim mehanizmima omogućava razne načine slobodnog političkog djelovanja. To što oni ponekad izgledaju nerealno i kao dio novogodišnjeg folklora, trebalo bi da podstakne na razmišljanje one koji ih sprovode. Možda konačno shvate zašto opozicija na svakim izborima dobija sve manje glasova. Čak i u mjestima gdje bi se očekivalo da osvoje ubjedljivo najviše glasova, na prošlim lokalnim izborima, njihov učinak bio je simboličan.
Nije li onda smiješno i nerealno što govore o pobjedi na predstojećim lokalnim izborima?!

Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član