OO DPS Andrijevica: Partijska pripadnost glavni kriterijum podjele funkcija na stranačkim sastancima

Kada je premijer Krivokapić govorio o stručnim kadrovima i depolitizaciji javne uprave, to je bila bajka, namijenjena međunarodnoj zajednici. Građani Andrijevice su brzo dobili priliku da vide po kojim kriterijumima se popunjava javna uprava, ali i da svjedoče kako se novovladajući svađaju i otimaju oko plijena u vidu postavljenja i novih funkcija.

Pošto ne mogu da se dogovore, kako će podijeliti funkcije, njihovi aktivisti danima su protestvovali i pozivali se na obećanja koja su im stranke dale u predizbornoj kampanji. Sve to rezultiralo je sukobima u koaliciji. Partijski sastanci se danima ponavljaju u svim mjesnim odborima, jer se do dogovora ne može doći, a centrale SNP-a i DF-a snažnije nego ikad pritiskaju opštinsko rukovodstvo da iz javne uprave po svaku cijenu “uklone” sve politički nepodobne, a prvenstveno članove DPS-a. Opštinska rukovodstva, u pokušaju da udovolje centrali, ne produžavaju ugovore onima koji su do sada obavljali poslove u lokalnoj upravi, već se sklapaju novi – naravno po partijskoj pripadnosti. Na stranačkim sastancima dijele se funkcije, traže se najbolja rješenja – ne po iskustvu i znanju, već po partijskim zaslugama. Naravno, skromnosti nema, tako da mnogi novozaposleni ne ispunjavaju osnovne uslove za mjesta na kojima su uhljebljeni.

Imajući u vidu ovaj razvoj događaja u Andrijevici, ne bi nas čudilo da na predstojećem popisu, partijska pripadnost bude jedno od novih pitanja. Tako bi lakše “dubinski” čistili javnu upravu od partijski, nacionalno, ili pak vjerski nepodobnih.

Opštinski odbor DPS Andrijevica

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član