Održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Tivat

U Tivtu su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Tivat, kojima su prisustvovali koordinatori u ime Predsjedništva partije Predrag Nenezić i Izvršnog odbora Goran Jevrić.

Na sjednici su članovi IO i OO DPS-a Tivat upoznati sa usvojenim dokumentima sa sjednice Glavnog odbora DPS-a Crne Gore:  Odlukom o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama, odnosno Odboru Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, kao i Planu aktivnosti organa Partije na nivou Glavnog grada i opštinskih organa Partije, u susret VIII Kongresu, partijskim izborima na opštinskom i nivou države i Uputstvom o načinu organizovanja partijskih izbora na nivou Glavnog grada i opštinskom nivou.

Dogovoreno je da se početkom sedmice formiraju Radne grupe Opštinskog odbora koje će pratiti aktivnosti i pružati pomoć Mjesnim organizacijama, a sve u cilju da u nove partijske strukture budu izabrani ljudi koji imaju znanje, kompetentnost, stručnost, vrijednosti i koji su sposobni i spremni da iznesu sve zadatke koji budu pred njima.

Zaključeno je da Izborna konferencija u Tivtu bude održana 22. juna 2019. godine, a da se prije toga obave sve neophodne pripreme.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista smatrao je važnim da, kao najviši organ partije kojoj su građani Tivta poklonili potpuno povjerenje i koja ima apsolutnu većinu u Skupštini grada, razmotri aktuelna dešavanja povodom nelegalne izgradnje krstionice na Ostrvu cvijeća.

Demokratska partija socijalista je decenijama najveća partija u našoj državi, koja svojim programskim opredjeljenjima i utvrđenim  strateškim pravcima razvoja Crne Gore, okuplja sve građane, bez obzira na vjeru i naciju, koji dijele iste vrijednosti i podržavaju politiku evropske, demokratske i ekonomski prosperitetne države. U tom smislu, OO Demokratske partije socijalista Tivta, kao građanski profilisane partije, još jednom ističe da u potpunosti poštuje individualna vjerska opredjeljenja svakog  građanina Crne Gore. To su lična, duboko utemeljena osjećanja sa kojima niko ne smije manipulisati, a najmanje političke partije.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i mnogobrojne medijske spekulacije, OO DPS Tivta smatra da se ne smije dozvoliti prebacivanje ove problematike na politički teren, kojem ona po svojoj prirodi i suštini ne pripada.

Demokratska partija socijalista je od svog osnivanja pobjeđivala na svim demokratskim izborima  i na taj način, svjesna svoje odgovornosti, donosila odluke od krucijalne važnosti za razvoj demokratske i prosperitne države, usvajanje savremenog zakonodavstva i stvaranje stabilnog institucionalnog okvira.

U tom smislu, OO DPS Tivta, kao državotvorne partije, koja je dominantno zaslužna za očuvanje mira i multietničkog skladnog suživota u Crnoj Gori u posljednjoj deceniji proslog milenijuma, kao i za obnavljanje njene državnosti i trasiranje puta u pravcu evro-atlantskih integracija, insistira na rješavanju ove situacije u okviru institucija sistema, očekujući korektnu saradnju svih involviranih strana u pravcu rješavanja problema, u potpunosti podržavajući aktivnosti Vlade Crne Gore i ostalih državnih institucija.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član