Održana tribina u Budvi: Sve najbolje što je urađeno u Crnoj Gori nosi potpis Demokratske partije socijalista

“Za DPS je vrlo važan 28. januar, dan kada prvi put njeni članovi direktno biraju partijsko rukovodstvo. Prethodnih nekoliko dana obišli smo dobar dio Crne Gore. Krenuli iz Petnjice, obišli sjever i već dva dana smo na jugu sa idejom da se vidimo i da objasnimo značaj ovog procesa. Da ukažemo na dobre stvari koje DPS i dalje čine superiornom ponudom na političkoj sceni naše države, ali i da sebi priznamo da su neke stvari mogle biti drugačije. I nije slučajno slogan kampanje – možemo bolje, jer smo svi uvjereni da i možemo i moramo bolje, kako bi se i našim ljudima ali i čitavoj Crnoj Gori na adekvatan način preporučili i vratili na mjesto koje DPS-u pripada i koje je Crnoj Gori potrebno”, poručio je sa sinoćnje stranačke tribine u Budvi, kandidat za potpredsjednika te partije Ivan Vuković.

On je na događaju koji je održan u toj opštini, u sklopu kampanje za partijske izbore, prisutnim članovima partije rekao i koji su razlozi zbog kojih je u DPS-a.

“Gradio sam karijeru kao profesor na Fakultetu političkih nauka, ali ipak ono što me je privuklo ka politici i članstvu u DPS-u su prije svega učinci i rezultati partije posljednih 25 godina. Sve što je bilo pozitivno i vrijedno pomena za to vrijeme djelo je vlasti čiji je glavni stožer bila naša partija. Druga stvar je upravo ovaj period od posljednje tri godine našeg opozicionog djelovanja u kojem smo pokazali da znamo kako se brani državni nacionalni interesi Crne Gore”, rekao je Vuković, a potom i kazao koji je i treći razlog zbog kojeg je u DPS-u.

“Treći motiv zbog kojeg sam ovdje jeste naša vizija budućeg razvoja Crne Gore, ono kako mi vidimo budućnost naše države i način kako se za nju borimo”, rekao je Ivan Vuković.

Okupljeno članstvo partije u Budvi, pozdravio je i Elvir Zvrko, koji je takođe kandidiat za potpredsjednika DPS-a, koji je rekao da sve članove partije okuplja pripadnost DPS-u i ljubav prema Crnoj Gori.

“Imali smo “apostola” koji je mislio da će sa pozicije premijera pomjerati planine. Onda je došao onaj drugi koji gestikulira rukama i ispunjava dječačke snove na štetu interesa Crne Gore. Oni su svojim postupcima vodili Crnu Goru ka urušavanju”, kazao je Zvrko.

Prisutnima je saopštio da, kad bi svi oni zajedno pokušali da se sjete dobrih stvari koje su vlasti za ove tri i po godine uradile, ne bi uspjeli da pobroje sem nekolike.

“Zbog njih smo rak rana Evrope. Na PISA testiranju naša djeca dobijaju najlošije rezulate. Sve to ostavlja trag. Nazadujemo u svakom smislu, i zbog toga ali i svega drugog odgovornost je na nama samima. Stoga moramo biti još bolji i jači, jer smo mi jedini koji možemo preokrenuti ovu situaciju. Mi smo građanska i evropska partija, stub i kičma Crne Gore”, jasno je poručio Zvrko.

On je još jednom ponovio da jedino snagom DPS-a moguće je preokrenuti stanje stvari u Crnoj Gori.

“Dosta smo se nemarno odnosili prema najvjernijim članovima naše partije i moramo u ovom periodu, koji je pred nama, da budemo bolji. Zbog toga je slogan ove kampanje – možemo bolje! Moramo više razgovarati među nama samima, poboljšati komunikaciju i donositi najispravnije odluke koje ćemo svi zajedno zastupati i braniti, i siguran sam da ćemo povratiti povjerenje”, saopštio je Zvrko.

Mišljenja je i stava da se u narednom periodu mora intenzivno jačati saradnja sa starijim kadrovima.

“Imamo sjajan Savjet mladih, a neki od njih su već poslanici ili odbornici, i to je ono što je budućnost naše partije. Smatram da i Savjet mladih i Alijansa žena zaslužuju da budu predstavljeni u Predsjedništvu i Glavnom odboru partije”, rekao je Elvir Zvrko koji je na kraju zaključio da je DPS uvijek bio nosilac i pokretač brojnih demokratskih procesa, te da su predstojeći unutarpartijski izbori upravo jedan od koraka u tom procesu transformacije partije.

Na stranačkoj tribini u Budvi govorio je i kandidat za potpredsjednika Dušan Raičević, koji je istakao da mu je privilegija i čast što se nalazi u društvu prijatelja koji su, kako je ocijenio, dugi niz godina zastupali interese partije i doprinosili pobjedama DPS-a.
“Ono što smo prethodnih dana radili jeste ocjena svega onoga što smo radili kao partija u prethodnih 30 godina trajanja. I te kako smo ponosni na sve ono što su rezultati koje smo kao partija postizali, jer kao što smo uvijek isticali – to su istorijske pobjede. Sa druge strane ovo jeste svojevrsna prilika da se prisjetimo i svega onoga što nijesu bili primjeri dobre prakse, te da konstatujemo da smo griješili”, započeo je svoje izlaganje Raičević.

U nastavku konstatovao je da je u prirodu dugog trajanja i brojnih izbornih pobjeda da dođe do zasićenja te da se ne vidi ko su pravi politički protivnici DPS-a.

“Nažalost, te protivnike počeli smo da tražimo među sobom i gubili smo povjerenje jedni u druge. Kao rezultat svega toga potpuno je prirodno da dođe do izbornih poraza. Ne treba govoriti o tome koliko su ti porazi unazadali Crnu Goru, kao što su unazadali i Budvu. Zato i ne čudi naš slogan – možemo bolje, jer zaista vjerujemo da možemo i da moramo bolje”, rekao je Raičević i na kraju zaključio:

“Mi nemamo ni vremena, ni prostora za prazne priče. Odmah pokrećemo proces reorganizacije naše partije dajući dodatnu šansu stručnim i sposobnim ljudima da svoje znanje stave u punu funkciju i posvete se jedinstvenom cilju – da vratimo dostojanstvo svim građanima u Crnoj Gori, da utičemo na kvalitet života, jer ja znam da mi to možemo. Ne zbog nas, nego i zbog Budve i Crne Gore, kako bi zaustavili ovaj proces propadanja.”

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član