Održana tribina DPS: Nacionalistička politika u Pljevljima doživjeće krah, pobijedićemo u borbi za građansko društvo

„Privilegija je govoriti u Pljevljima, pogotovo kad vas vidim u ovolikom broju. Pljevlja su grad duboke istorijske tradicije, kad govorimo o istorijskoj ostavštini. Na Municipijum S, Husein pašinu džamiju i sve ono što su intelektualni dometi ove sredine zaista treba da bude ponosno ne samo pljevaljsko okruženje, nego i čitava Crna Gora”, poručio je kandidat za potpredsjednika DPS-a Abaz Dizdarević, na tribini održanoj u Pljevljima u okviru kampanje za unutarstranačke izbore.

On se ovom prilikom zahvalio na velikom prisustvu članova i aktivista stranke, kao i vremenu koje su odvojili. Dizdarević je ukazao da je u Crnoj Gori došlo do svojevrsne regresije društva.

“Od paradigme multikulturalnog društva, stigli smo do ovih tirada sa gradskih trgova na kojima se širi neprijateljstvo prema našim komšijama. Imam problem sa onim pjesmama koje lede srca komšijska a koja ste mogli da čujete prethodnih noći, ali koje slušamo gotovo svakog dana”, kazao je Dizdarević a zatim istakao da ga čudi to što predsjednik Milatović i premijer Spajić ćute o pomenutom događaju u Pljevljima, na kome su se sa gradskog trga intonirale četničke pjesme.

“Milatović i Spajić vjerovatno misle da ako dovoljno jako zažmure, da se ništa od tih pjesmama neće čuti ovdje u Pljevljima. Oni propagiraju građansku politiku, a nacionalističke tirade vidimo na trgovima širom naše države”, saopštio je Dizdarević i na kraju zaključio:

“Za razliku od drugih, mi pripadamo partiji ponosnih, pristojnih ljudi i nećemo šovinizmom odgovarati na njihov šovinizam, jer uloga DPS-a je bila i uvijek će biti emancipatorska.”

Prisutnima se u svojsvu kandidata za potpredsjednika DPS-a obratio i Dušan Raičević koji je ocijenio da Pljevlja počivaju na uvažavanju različitosti, te da na tu činjenicu svi mi u Crnoj Gori treba da budemo ponosni.

“Moramo da se izborimo protiv retrogradnih struja, koje se se “odvažile” da državne simbole zamijene trobojkama, predstavljajući ih svojim zastavama, kojima mi valjda treba da se poklonimo”, poručio je Raičević.

U nastavku svog izlaganja Raičević se osvrnuo na predstojeće unutarstranačke izbore u DPS-u.

“Ja sam srećan i ponosan što će već od 28. januara predsjednik naše partije biti Danijel Živković sa kojim sam u izbornim ciklusima koje smo zajednički nastojali da organizujemo u Baru uspjeli da izvojevamo pobjede. Jako sam ponosan na tu činjenicu kao i na sam način na koji smo radili. Pred našom partijom su mnogi izazovi, i ovo večeras, zbog čega smo se okupili, jeste prvi od tih unutarstranačkih izazova sa kojima naša partija, koja je pokrenula proces rekonstrukcije i reorganizacije, treba da se suoči”, kazao je Raičević.

“U intezivnoj komunikaciji sa našim članovima i građanima, onako kako se to uvijek radilo, nastojaćemo da osluškujemo ono što su njihove potrebe, ono što su realni životni problemi, i na osnovu toga ćemo svi zajedno kreirati politike. To mora da bude metod rada partije na svakom mjestu u Crnoj Gori. Siguran sam da i ovdje, u Pljevljima, postoji veliki ljudski i kadrovski potencijal, da je on u svima vama koji ste se ovde okupili”, zaključio je Dušan Raičević.

Na partijskoj tribini govorio je i kandidat za potpredsjednika, Elvir Zvrko, koji je istakao da mu je poseban izazov i odgovornost da govori pred Pljevljacima, za koje je ocijenio kao ljude sa urođenom mudrošću i instiktom da prave dobre političke i životne odabire.

“Ono što me posebno raduje jeste istrajnost DPS u odbrani onog što su naši ciljevi i vrijednosti za koje se zalažemo. Vi dobro znate kroz šta ste prolazili od devedesetih do danas. Ali snaga DPS leži u činjenici da smo opstali uprkos nadanjima naše političke konkurencije da ćemo nestati”, saopštio je Zvrko.

On je ukazao je da jedino DPS ima snagu da vrati Crnu Goru na pravi put te da se zbog toga kao partija mora što prije vratiti na vlast jer kako je poručio – jedino je DPS garant opstanka Crne Gore.

“Razgovarajmo sa našim članovima, simpatizerima, komšijama, prijateljima. Ubijedimo ih u ispravnost naše građanske politike i superiornih vrijednosti koje zastupa naša partija. Moramo da preuzmemo odgovornost, da radimo timski, zajedno, da svi vi, ovdje okupljeni, uzmete učešće i podržite ovaj proces neposrednog izbora rukovodstva Demokratske partije socijalista”, zaključio je Elvir Zvrko.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član